ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλάιφερτ και Γιουνές διάλεξαν τον αριθμό 34 για να τιμήσουν τον Νουρί

Κλάιφερτ και Γιουνές διάλεξαν τον αριθμό 34 για να τιμήσουν τον Νουρί

Οι Τζάστιν Κλάιφερτ κι Αμίν Γιουνές πήραν τη φανέλα με τον αριθμό 34 στη Ρόμα και στη Νάπολι - αντίστοιχα - για να τιμήσουν τον πρώην συμπαίκτη τους στον Άγιαξ, Αμπντελχάκ Νουρί, ο οποίος βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Τον Ιούλιο του 2017 ο Αμπντελχάκ Νουρί κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του φιλικού του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης λόγω καρδιακού επεισοδίου. Ο 21χρονος Ολλανδός υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη κι έκτοτε βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Οι δύο πρώην συμπαίκτες του, Τζάστιν Κλάιφερτ κι Αμίν Γιουνές, έφυγαν από το Άμστερνταμ και πήγαν στην Ιταλία για ν' αγωνιστούν σε Ρόμα και Νάπολι αντίστοιχα.

Δεν ξέχασαν, όμως, τον Αμπντελχάκ. Διάλεξαν στην τζαλορόσα και την παρτενοπέα φανέλα τον αριθμό 34. Τον αριθμό που φορούσε, δηλαδή, ο Νουρί στον Άγιαξ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο γενικός Διευθυντής του Άγιαξ, Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, παραδέχτηκε ότι το ιατρικό επιτελείο του "Αίαντα" θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί διαφορετικά την περίπτωση του Νουρί.

"Αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας για ότι συνέβη. Για αρκετό καιρό πιστεύαμε ότι ο Αμπντελχάκ έλαβε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον αγωνιστικό χώρο" τόνισε αρχικά ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ και συνέχισε μιλώντας για την καθυστερημένη χρήση απινιδωτή:

"Αν είχε συμβεί αυτό θα μπορούσε ο Αμπντελχάκ να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αυτό δεν είναι σίγουρο. Είναι όμως μία πιθανότητα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ