ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κίνδυνος ευρωπαϊκού αποκλεισμού για Σπαρτάκ Μόσχας

Κίνδυνος ευρωπαϊκού αποκλεισμού για Σπαρτάκ Μόσχας
AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η Σπαρτάκ Μόσχας κινδυνεύει ακόμα και με ευρωπαϊκό αποκλεισμό μετά τον θάνατο ενός αστυνομικού σε επεισόδια έξω από το γήπεδο της Αθλέτικ Μπιλμπάο. (VIDEOS)

Η UEFA παίρνει αυστηρά μέτρα μετά την τραγωδία στο Μπιλμπάο. Θυμίζουμε πως ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν τον αγώνα της Αθλέτικ με την Σπαρτάκ, για τη ρεβάνς της φάσης των "32" του Europa League.

Τα όσα συνέβησαν από Ρώσους χούλιγκαν σε συνδυασμό με το περιστατικό θανάτου, έχουν θορυβήσει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που ετοιμάζεται να πάρει μέτρα κατά των δυο ομάδων και κυρίως της Σπαρτάκ.

Όπως αναφέρει η "Marca", είναι πιθανή ακόμη και η αποβολή της ομάδας της Μόσχας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η UEFA συλλέγει πληροφορίες για όσα συνέβησαν έξω από το γήπεδο της Αθλέτικ και μέσα σε αυτό, έτσι ώστε να φτιάξει το κατηγορητήριο και να τιμωρήσει τη Σπαρτάκ.

Όλα άρχισαν 75 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη για τις 21:05 σέντρα της αναμέτρησης, όταν οι Ρώσοι συναντήθηκαν έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού "ETB", ωστόσο η βασκική αστυνομία Ertzaintza απέτρεψε τα επεισόδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε σύρραξη στη γειτονιά Ντέουστο, όταν ορισμένοι Ρώσοι πέταξαν αντικείμενα σε φιλάθλους της Αθλέτικ. Μπουκάλια, τζάμια και φωτοβολίδες εκτοξεύθηκαν και από τις δύο πλευρές, μέχρι την αστυνομική επέμβαση.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις Ρώσοι κι ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο "Basurto", όπου υπέκυψε λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα, από καρδιακή ανακοπή.

Photo credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ