ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατηγορίες της ελβετικής γενικής εισαγγελίας για Κελαϊφί που "αγγίζουν" και την Ελλάδα

FILE - In this Wednesday, Jan. 29, 2014 file photo PSG President Nasser Al-Khelaifi smiles during a press conference, at the Parc des Princes stadium in Paris. A French judicial official says Al-Khelaifi, the president of Paris Saint-Germain, has been placed under investigation for suspected corruption. (AP Photo/Thibault Camus, File)
FILE - In this Wednesday, Jan. 29, 2014 file photo PSG President Nasser Al-Khelaifi smiles during a press conference, at the Parc des Princes stadium in Paris. A French judicial official says Al-Khelaifi, the president of Paris Saint-Germain, has been placed under investigation for suspected corruption. (AP Photo/Thibault Camus, File) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS, FILE

Η Γενική Εισαγγελία στην Ελβετία κατηγορεί τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν και διευθύνοντα σύμβουλο του BeIN Sports, Νασέρ Αλ Κελαϊφί ότι -μέσω του πρώην Γενικού Γραμματέα της FIFA- έκανε παρεμβάσεις την κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε διάφορες χώρες.

Νέα "βόμβα" στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Εισαγγελίας στην Ελβετία, ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και διευθύνων σύμβουλος της "BeIN Media Group", Νασέρ Αλ Κελαϊφί κατηγορείται πως έκανε παρεμβάσεις στην κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε διάφορες χώρες. Ο ίδιος, είχε κλείσει ένα σπουδαίο deal με το BeIN Sports για τα δικαιώματα των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2026 και του 2030 αντί 480.000.000 ευρώ!

Η έρευνα των διωκτικών αρχών της Ελβετίας είχε αρχίσει από τον Μάρτιο του 2017, ύστερα από υποψίες για πιθανή εμπλοκή του Αλ Κελαϊφί στο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πρώην Γενικό Γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της " Equipe", ο Βάλκε απέκτησε -μέσω του Αλ Κελαϊφί- μία βίλα στη Σαρδηνία για περίοδο 18 μηνών χωρίς να πληρώσει ενοίκιο, το οποίο κυμαινόταν κανονικά από 900.000 έως 1.800.000 ευρώ.

Επίσης, οι κατηγορίες περί ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας έχουν ως εξής: Μεταξύ του 2013 και του 2015, ο Βάλκε χρησιμοποίησε την επιρροή του ως Γενικός Γραμματέας της FIFA προκειμένου να επηρεάσει τις διαδικασίες απονομής των τηλεοπτικών δικαιωμάτων υπέρ συγκεκριμένων Μέσων σε Ελλάδα και Ιταλία, για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών από το 2018 έως το 2030.

Photo Credits: AP Photo/Thibault Camus, File

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ