ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάιτ: "Είπα στα παιδιά μου ότι ο Μίκι Μάους ήταν λυπημένος"

Κάιτ: "Είπα στα παιδιά μου ότι ο Μίκι Μάους ήταν λυπημένος"

Ο Ντιρκ Κάιτ βρισκόταν στο θεματικό πάρκο της Disneyland με τα παιδιά του την ώρα του αιματοκυλίσματος στο Παρίσι και αποκάλυψε ότι δυσκολεύτηκε αφάνταστα να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί.

"Η οικογένειά μου ήταν στο Παρίσι και είχαν θορυβηθεί όμως δεν μπορούσα να απαντήσω στα μηνύματά τους.

Κάιτ: "Είπα στα παιδιά μου ότι ο Μίκι Μάους ήταν λυπημένος"

Με το κινητό της γυναίκας μου Γκερτρούντ μπόρεσα να ενημερώσω τα κοντινά μου πρόσωπα και τους είπα πως δεν είχαν λόγο να ανησυχούν", δήλωσε αρχικά στην εφημερίδα "De Telegraaf" ο άσος της Φέγενορντ, ο οποίος την ώρα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην καρδιά του Παρισιού βρισκόταν 20 χιλιόμετρα πιο μακριά, στην Disneyland, και συνέχισε:

"Μετά το σόου του Μπούφαλο Μπιλ στο τέλος της ημέρας ο Ντένι Λάντζαατ με πλησίασε και με ρώτησε αν είχα ακούσει για τους πυροβολισμούς στο Παρίσι.

Όμως με τη χαρά και τη διασκέδαση των παιδιών γύρω μου, δεν είχα συνειδητοποιήσει πραγματικά πόσο μεγάλη ήταν η τραγωδία.

Κάιτ: "Είπα στα παιδιά μου ότι ο Μίκι Μάους ήταν λυπημένος"

Ήμασταν αρκετά κοντά όσον αφορά στην απόσταση αλλά η ωραία ατμόσφαιρα που ενέπνεε το θεματικό πάρκο μας έκανε να αισθανόμαστε πως βρισκόμαστε μακριά.

Μόνο όταν γύρισα στο ξενοδοχείο, είδα στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο πως είχε συμβεί μία καταστροφή. Φυσικά οι σκέψεις μας πήγαν στις οικογένειες των θυμάτων".

Ο Κάιτ αποκάλυψε επίσης ότι έφυγε από τη Γαλλία το Σάββατο όπως είχε αρχικά προγραμματίσει, σε αντίθεση με την γυναίκα και τα παιδιά του που αναχώρησαν την Κυριακή, ενώ αναφέρθηκε στο βαρύ κλίμα που διαμορφώθηκε στο Παρίσι αλλά και στις εξηγήσεις που χρειάστηκε να δώσει στα παιδιά του.

Κάιτ: "Είπα στα παιδιά μου ότι ο Μίκι Μάους ήταν λυπημένος"

"Υπήρχε μία φήμη πως είχαν κλείσει τα σύνορα και νομίζαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε στην Ολλανδία. Το πάρκο έκλεισε επειδή όλη η χώρα βρισκόταν σε πένθος και επειδή είναι ένα μέρος που μπορεί να μαζευτεί πολύς κόσμος και η διεύθυνση δεν ήθελε να το διακινδυνεύσει.

Από το δωμάτιό μας μπορούσαμε να δούμε το άδειο πάρκινγκ και το άδειο πάρκο και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ παράξενη.

Πώς όμως το εξηγείς στα παιδιά σου που είχαν μόλις την καλύτερη ημέρα της ζωής τους; Είπα στον μικρότερο Άινταν, που είναι 4 ετών, ότι έκλεισε το θεματικό πάρκο επειδή ο Μίκι Μάους ήταν λυπημένος.

Η Νοέλ, που είναι 11, είχε πολλές ερωτήσεις, όμως η σημαντικότερη ήταν "γιατί οι άνθρωποι τα κάνουν αυτά"; Δεν μπορούσα να απαντήσω".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ