ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία-Αγγλία: Η τιτανομαχία των "αστέρων" του αύριο

Ιταλία-Αγγλία: Η τιτανομαχία των "αστέρων" του αύριο

Στη μία γωνιά η Ιταλία, στην άλλη η Αγγλία και δύο βήματα πιο πέρα το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο κ-20. Το Sport24.gr παρουσιάζει τον ημιτελικό και ανακαλύπτει τα "αστέρια" του μέλλοντος.

Ιταλία και Αγγλία διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους στον δεύτερο ημιτελικό (08/06, 14:00) του Παγκοσμίου Κυπέλλου κ-20 που διεξάγεται στη Νότια Κορέα, σε μία μονομαχία μεταξύ των "αστέρων" του αύριο. Έναν χρόνο μετά από την αντίστοιχη αναμέτρηση των δύο χωρών στα ημιτελικά του Euro κ-19, όπου η Ιταλία νίκησε με 2-1, εκκολαπτόμενοι ποδοσφαιριστές που τώρα απλά γεμίζουν τα ρόστερ των ομάδων της Serie A και της Premier League, θέλουν να αποδείξουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ικανοί να παίξουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό σκηνικό.

Το Sport24.gr βάζει τις δύο ομάδες στο "μικροσκόπιό" του και αναλύει τι είδαμε μέχρι στιγμής από αυτές και τι πρέπει να προσέξουμε στο μέλλον από τους ποδοσφαιριστές που πιθανόν να πλημμυρίσουν σπουδαία πρωταθλήματα τα επόμενα χρόνια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Αν και στις μικρές ηλικίες η Ιταλία έχει πάρα πολλές επιτυχίες και διακρίσεις, η κ-20 αποτελεί το "μαύρο πρόβατο" των τμημάτων υποδομής. Μέχρι στιγμής, το καλύτερο αποτέλεσμα στα Παγκόσμια Κύπελλα ήταν η παρουσία στα προημιτελικά στις τελευταίες τρεις συμμετοχές της. Συνολικά, όμως, η χώρα έχει προκριθεί μόλις σε πέντε από τις 20 προηγούμενες διοργανώσεις, μέχρι τη φετινή.

Η αμέσως προηγούμενη παρουσία της στον θεσμό ήταν το 2009, όταν αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ουγγαρία του Κρίστιαν Νέμετ και του Μπάλας Μέγκιερι. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την ομάδα εκείνη, μόνο ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα και ο Βάσκο Ρετζίνι αγωνίστηκαν στη Serie A (αμφότεροι ήταν παγκίτες στην εθνική κ-20 το 2009), ενώ ένας παίκτης από εκείνη την αποστολή, ο τρίτος τερματοφύλακας Αντόνιο Πίκολο, σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 23 του κι έγινε ατζέντης FIFA!

Η αγγλική ομάδα δεν βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όσον αφορά τις διακρίσεις της σε επίπεδο κ-20. Η νίκη επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα των ομίλων ήταν η πρώτη σε επίσημο παιχνίδι από το 1997, από το τουρνουά όπου διέπρεψε ο Μάικλ Όουεν με τρία γκολ στα τρία παιχνίδια εκείνης της φάσης των ομίλων (σε εκείνη την ομάδα έπαιζαν και οι Τζέιμι Κάραχερ, Ντάνι Μέρφι, Κίερον Ντάιερ και Μάθιου Άπσον)! Στη φάση των 16, πάντως, τα "λιοντάρια" είχαν αποκλειστεί από τους μετέπειτα πρωταθλητές κόσμου Αργεντινούς, του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, του Εστεμπάν Καμπιάσο και του Αριέλ Ρομέρο.

Έκτοτε, η Αγγλία συμμετείχε σε πέντε τελικές φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη. Το 2011 προκρίθηκε στον επόμενο γύρο με τρεις ισοπαλίες, για να αποκλειστεί στη φάση των 16 από τη Νιγηρία. Από το 1993, δεν έχει φτάσει τόσο μακριά στη διοργάνωση. Τότε είχε τερματίσει στην 3η θέση, αλλά μόνο ο Νίκι Μπατ και ο Νικ Μπάρμπι κατάφεραν να κάνουν αξιόλογη καριέρα από εκείνη την ομάδα. Δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία η 4η θέση του 1981, στην πρώτη παρουσία της σε τελική φάση.

Η ΠΟΡΕΙΑ

Η Ιταλία άρχισε την πορεία της απέναντι σε μία τωρινή ημιφιναλίστ, την Ουρουγουάη (απέναντί της η Βενεζουέλα), η οποία εντέλει τερμάτισε στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου. Ένα γκολ του Ροντρίγκο Αμαράλ ήταν αρκετό ώστε οι Ιταλοί να αρχίσουν με το... αριστερό την παρουσία τους στον θεσμό, ωστόσο αυτό το 1-0 δεν ήταν καταδικαστικό. Η νίκη με 2-0 επί της Νότιας Αφρικής χάρη στα τέρματα των Ρικάρντο Ορζολίνι και Αντρέα Φαβίλι (αμφότεροι στην Άσκολι φέτος) έδωσε "αέρα" πρόκρισης στους "ατζουρίνι", που εν συνεχεία προκρίθηκαν ως δεύτεροι με μία... βολική ισοπαλία 2-2 με την Ιαπωνία στην 3η αγωνιστική του ομίλου.

Στη φάση των 16 είχαν την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση για την περσινή συντριβή στον τελικό του Euro κ-19, απέναντι στους Γάλλους. Έναν χρόνο μετά, οι Ιταλοί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη, επικρατώντας με 2-1 χάρη στα τέρματα των Ορζολίνι και Τζιουζέπε Πάνικο κι ενώ είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Ζαν Κεβίν Ογκουστέν.

Η πιο δύσκολη αποστολή, όμως, ήρθε έναν γύρο αργότερα, απέναντι στην έκπληξη του τουρνουά, την Ζάμπια. Οι Αφρικανοί είχαν προκριθεί ως πρωτοπόροι του 3ου ομίλου, αφήνοντας από κάτω την Πορτογαλία, ενώ στην πορεία πέταξαν εκτός διοργάνωσης στην παράταση τη Γερμανία με 4-3. Ο προημιτελικός ήταν συναρπαστικός, η Ζάμπια πήρε δύο φορές προβάδισμα και μάλιστα τη δεύτερη στο 84', ωστόσο πρώτα ο Ορζολίνι και στο 88' ο Φεντερίκο Ντιμάρκο κατάφεραν να ισοφαρίσουν, παρότι η Ιταλία έπαιζε με 10 παίκτες από το 43'! Στο 111', ο Λούκα Βίντο σημείωσε το νικητήριο τέρμα κι έδωσε ιστορική πρόκριση στη χώρα του.

Η Αγγλία κ-20 κατάφερε να σπάσει την κατάρα των 20 ετών δίχως νίκη σε κάποια διοργάνωση και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού στην πρεμιέρα διέλυσε με 3-0 ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, την Αργεντινή. Ο Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν, ο Άνταμ Άρμστρονγκ και ο Ντόμινικ Σολάνκε σημείωσαν τα γκολ της νίκης, αν και το αποτέλεσμα αυτό διαδέχθηκε μία αναπάντεχη ισοπαλία. Ο Λιούις Κουκ έβαλε μπροστά στο σκορ την Αγγλία απέναντι στη Γουινέα, αλλά μία άτυχη στιγμή του Φικάγιο Τομόρι λίγο αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Σε μία αναμέτρηση όπου ήταν σαφώς καλύτερη κι έχασε ευκαιρίες, η Αγγλία επικράτησε με 1-0 της γηπεδούχου Κορέας χάρη σε γκολ του Κίεραν Ντάουελ και προκρίθηκε ως πρωτοπόρος του 1ου ομίλου.

Στη φάση των 16, το εμπόδιο της Κόστα Ρίκα δεν αποδείχθηκε σοβαρό για τα "λιοντάρια". Δύο γκολ του Αντεμόλα Λούκμαν έδωσαν τη λύση και παρά τη μείωση των Κοσταρικανών στο 89', το 2-1 έδωσε την πρόκριση στην αγγλική ομάδα. Στα προημιτελικά, το Μεξικό προέβαλε σθεναρή αντίσταση, αλλά το τέρμα του Σολάνκε στο 47' αποδείχθηκε κομβικό. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Πολ Σίμπσον ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Τζος Ονόμα, ο οποίος την ώρα που ντρίμπλαρε, πάτησε αντίπαλο, με συνέπεια η απόφαση να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Νησί.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ο Αλμπέριγκο Εβάνι αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση για το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού συνέδεσε δύο εξαιρετικά ακραίες καταστάσεις. Ξεπήδησε από τις ακαδημίες της Μίλαν ως αριστερός μέσος με μικρή ταχύτητα αλλά καλές σέντρες και το 1980 έγινε επαγγελματίας, με συνέπεια να προλάβει τους δύο υποβιβασμούς των "ροσονέρι" στη Serie B, πρώτα λόγω εμπλοκής σε σκάνδαλο και στη συνέχεια λόγω ουσιαστικής διάλυσης της ομάδας. Παρ' όλα αυτά, παρέμεινε στο ρόστερ και βίωσε τις πιο "χρυσές" στιγμές του συλλόγου, με τα Κύπελλα Πρωταθλητριών και τους αμέτρητους τίτλους της εποχής Αρίγκο Σάκι και Φάμπιο Καπέλο. Αναπόφευκτα, η πορεία του στην προπονητική άρχισε από τους "ροσονέρι" και συγκεκριμένα από τα τμήματα υποδομής. Όταν πήρε πτυχίο προπονητικής, ανέλαβε την ομάδα Σαν Μαρίνο στο πρωτάθλημα του Σαν Μαρίνο και το 2010 που αποχώρησε, ανέλαβε την Ιταλία κ-18. Το 2011 προβιβάστηκε στην κ-19 και το 2013 ανέλαβε την κ-20.

Η Πολ Σίμπσον έκανε ντεμπούτο ως εξτρέμ στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε ηλικία 16 ετών, ωστόσο δεν διέγραψε την πορεία που θα επιθυμούσε. Μετά από πέντε σεζόν στους "πολίτες" (τη μία δανεικός στην Ιρλανδία) άρχισε να... υποβιβάζεται σε κατηγορία και επίπεδο, για να τον βρει το τέλος στην Κάρλαϊλ το 2006. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πάντως, λειτουργούσε ως παίκτης προπονητής σε Ρότσντεϊλ και Κάρλαϊλ (την οποία οδήγησε σε προβιβασμό στη League One το 2015). Το 2006 ανέλαβε την Πρέστον, την έφτασε στην κορυφή της Championship στα μέσα της σεζόν, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε. Τον Μάρτιο του 2008 ανέλαβε τη Σριούσμπερι της League Two από όπου απολύθηκε τον Απρίλιο του 2010 και ακολούθως πήγε στη Στόκπορτ για μισή σεζόν. Τον Φεβρουάριο του 2012 ακολούθησε η Νόρθγουιτς Βικτόρια και τον Ιούλιο του 2015 εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο του Στιβ Μακλάρεν στη Νιούκαστλ, μέχρι το 2017 να αναλάβει την κ-20 τηγς Αγγλίας.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Το ρόστερ της Ιταλίας φαντάζει "φτωχό" σε "αστέρια", αφού ελάχιστοι παίκτες διαθέτουν "όνομα" και γι' αυτό προσπαθούν να ξεχωρίσουν με την παρουσία τους στη διοργάνωση. Ο αρχηγός Ρολάντο Μαντραγκόρα δικαιώνει τη δαπάνη 6.000.000 ευρώ (και άλλα τόσα σε μπόνους) από τη Γιουβέντους το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο ο 20χρονος μέσος έχασε τον προημιτελικό με τη Ζάμπια λόγω καρτών. Ο τερματοφύλακας Αντρέα Τζακάνιο, ο οποίος αγωνίστηκε δανεικός στην Προ Βερτσέλι από την Τορίνο φέτος, έχει δεχθεί έξι γκολ σε πέντε αγώνες, ωστόσο έχει καταγράψει και ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις. Ο Φίλιπο Ρομάνια τα προηγούμενα τρία χρόνια βρισκόταν στη δεύτερη ομάδα της Γιουβέντους και σε κάποια ματς στον πάγκο, ωστόσο πέρυσι πήρε την ευκαιρία στην Μπρέσια και στη Νότια Κορέα αφήνει υποσχέσεις, όπως και ο επίσης συμπαίκτης του στη Γιουβέντους, Φραντσέσκο Κασάτα, ο οποίος αγωνίζεται είτε στο κέντρο είτε στα αριστερά.

Ιταλία-Αγγλία: Η τιτανομαχία των "αστέρων" του αύριο

(Φραντσέσκο Κασάτα, Ρικάρντο Ορζολίνι, Αντρέα Φαβίλι)

Ο κορυφαίος παίκτης της Ιταλίας, πάντως, είναι ο δεξιός εξτρέμ Ρικάρντο Ορζολίνι, ο οποίος έχει σκοράρει και στα τέσσερα παιχνίδια που η Ιταλία έχει σημειώσει γκολ και οδηγεί τους ανθρώπους της Γιουβέντους να τρίβουν τα χέρια τους, αφού πρόλαβαν να τον "κλειδώσουν" τον Ιανουάριο (υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025!) έναντι μόλις 6.000.000 ευρώ (συν 4.000.000 μπόνους). Ο... διόσκουρός του στην Άσκολι (δανεικός από τη Λιβόρνο), Αντρέα Φαβίλι, αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και μετά από τις εμφανίσεις του στη Νότια Κορέα, ετοιμάζει κι αυτός "βαλίτσες" για τη Γιουβέντους έναντι 3.500.000 ευρώ.

Ιταλία-Αγγλία: Η τιτανομαχία των "αστέρων" του αύριο

(Ντόμινικ Σολάνκε)

Η Αγγλία ταξίδεψε μέχρι τη Νότια Κορέα με αρκετούς ποδοσφαιριστές να έχουν αποκτήσει ταυτότητα "next big thing" στους συλλόγους τους. Κάποιοι έχουν καταφέρει να δικαιώσουν τις προσδοκίες, άλλοι όχι όπως οι Όβι Ετζάρια και Σέγι Ότζο της Λίβερπουλ που μένουν στον πάγκο της Αγγλίας. Ο Ντόμινικ Σολάνκε όχι μόνο κατάφερε να διακριθεί σε αυτό το τουρνουά, αλλά πήρε και ελεύθερη μεταγραφή από την Τσέλσι στη Λίβερπουλ, όπως ανακοινώθηκε προ ημερών. Ο σκόρερ του τέρματος της νίκης στα προημιτελικά απέναντι στο Μεξικό έκανε καλά παιχνίδια ως οργανωτής πίσω από τον επιθετικό ή ακόμα πιο μακριά.

Ιταλία-Αγγλία: Η τιτανομαχία των "αστέρων" του αύριο

(Λιούις Κουκ, Χάρι Τσάπμαν)

MVP των Άγγλων στη διοργάνωση μέχρι στιγμής είναι ο δεξιός μπακ Τζόντζο Κένι, ο οποίος σπανίως αντιμετωπίζει πρόβλημα στην άμυνα και είναι αρκετά δημιουργικός και στην επίθεση. Ο επιθετικός της Έβερτον, Αντεμόλα Λούκμαν, έχει σκοράρει ήδη στην Premier League, ωστόσο τώρα έχει πάρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες (σε όλες τις θέσεις της επίθεσης) και σημείωσε τα δύο γκολ στη νίκη επί της Κόστα Ρίκα. Ο "εργάτης" Λιούις Κουκ της Μπόρνμουθ μοιάζει ο μοναδικός από τους παίκτες που θα έχει θέση βασικού στην Premier League τη νέα σεζόν, ενώ οι Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν και Τζος Ονόμα που επίσης έχουν αγωνιστεί στην Premier League δεν έχουν μέχρι στιγμής πολύ καλές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ VAR

Τόσο η Ιταλία όσο και η Αγγλία είδαν να αλλάζουν αποφάσεις στους αγώνες τους με τη χρήση του διαιτητή βίντεο, ωστόσο η κατάληξη δεν ήταν υπέρ και των δύο ομάδων. Στην αναμέτρηση της Ιταλίας με τη Ζάμπια για τα προημιτελικά, ο Έντουαρντ Τσιλούφια έφυγε μόνος του στο τετ α τετ, ο Τζιουζέπε Πετσέλα τον άγγιξε με τα χέρια του από πίσω, αλλά δεν τον πρόλαβε, ο επιθετικός από τη Ζάμπια απέφυγε και τον Τζακάνιο, ωστόσο έχασε την ισορροπία του με τη φόρα που είχε και έπεσε στο έδαφος πριν πλασάρει.

Ο διαιτητής Ρόντι Σαμπράνο αρχικά καταλόγισε πέναλτι, ωστόσο μετά από έντονες διαμαρτυρίες των Ιταλών στον ίδιο και στον βοηθό του, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το VAR. Μετά από περίπου δύο λεπτά, η απόφαση του διαιτητή από το Εκουαδόρ ήταν να πάρει πίσω το πέναλτι, να δώσει φάουλ έξω από την περιοχή για το άγγιγμα του Πετσέλα και να αποβάλει τον 19χρονο αμυντικό της Παλέρμο, προκαλώντας νέες διαμαρτυρίες.

Αντιθέτως, στην Αγγλία αποκαταστάθηκε μία αδικία, αφού στην πρεμιέρα της απέναντι στην Αργεντινή, ο Λαουτάρο Μαρτίνες έδωσε αγκωνιά στον Τομόρι που τον μάρκαρε, κάτι που δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής. Μετά από περίπου 5λεπτη διαβούλευση με τον βοηθό βίντεο, ο διαιτητής τιμώρησε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Αργεντινό κι ενώ το σκορ ήταν ήδη 2-0.

ΟΙ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δεν λείπουν και κάποιες... ιδιαίτερες ιστορίες που συνοδεύουν τις δύο ομάδες. Όπως για παράδειγμα το... biscotto της Ιταλίας, ήτοι το αποτέλεσμα που βολεύει δύο ομάδες σε έναν αγώνα εις βάρος μιας τρίτης. Στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου, η Ιταλία αντιμετώπιζε την Ιαπωνία και ήθελε τουλάχιστον την ισοπαλία για να προκριθεί.

Οι "ατζουρίνι" προηγήθηκαν με 2-0 μόλις στο 7ο λεπτό, ωστόσο μέχρι το 50' ο Ρίτσου Ντόαν είχε ισοφαρίσει για τους Ιάπωνες σε ένα 2-2 που έμεινε μέχρι τέλους. Αυτή η ισοπαλία, η οποία θυμίζει εκείνη του Euro 2004 μεταξύ Σουηδίας και Δανίας που πέταξε εκτός διοργάνωσης την Ιταλία, διατήρησε ισόβαθμες τις δύο χώρες, που προκρίθηκαν με 4 βαθμούς. Η Ιαπωνία, μάλιστα, προκρίθηκε ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων, αφήνοντας εκτός την Αργεντινή που είχε 3 βαθμούς στον όμιλό της, αλλά είχε και ένα σαφώς πιο επίφοβο ρόστερ.

Ιταλία-Αγγλία: Η τιτανομαχία των "αστέρων" του αύριο

(Όβι Ετζάρια, Σέγι Ότζο)

Με την Αγγλία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η πολεμική αφορά την εθνικότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών της αποστολής, οι οποίοι δεν έχουν καταγωγή μόνο από τη χώρα, αλλά και από τη Νιγηρία. Συγκεκριμένα, πάνω από το ένα τέταρτο του ρόστερ, οι έξι από τους 21 παίκτες της αποστολής, θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει την εθνική Νιγηρίας, ωστόσο προτίμησαν τα αγγλικά χρώματα, αφού εξάλλου σε αυτήν τη χώρα γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν.

Ο Αντεμόλα Λούκμαν της Έβερτον προσεγγίστηκε από την ομοσπονδία της Νιγηρίας τον Απρίλιο, ενώ ο Όβι Ετζάρια είχε κάνει προπονήσεις με τη Νιγηρία κ-17 το 2013, ωστόσο δεν κατάφερε να βρεθεί στο ρόστερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και από τη στιγμή που έκανε ντεμπούτο στη Λίβερπουλ, καθιερώθηκε και στις "μικρές" εθνικές της Αγγλίας. Ο συμπαίκτης του στους "κόκκινους", Σέγι Ότζο, επέλεξε από μικρός την Αγγλία και είναι διεθνής με όλες τις "μικρές" εθνικές, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Τζος Ονόμα της Τότεναμ και τους Ντόμινικ Σολάνκε και Φικάγιο Τομόρι της Τσέλσι.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τπ Μουντιάλ κ-20 στη Νότια Κορέα αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για πολλούς από τους παίκτες των δύο ομάδων να δείξουν την αξία τους και το εκκολαπτόμενο ταλέντο τους, αφού στην επόμενη διοργάνωση "μικρών" εθνικών, το Euro κ-21 του 2019, θα έχουν ξεπεράσει το όριο ηλικίας και θα μπορούν να βοηθήσουν μόνο στα προκριματικά που έχουν αρχίσει ήδη.

Η Ιταλία απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που δεν διαθέτουν όνομα, ωστόσο φαίνεται πως σκορπούν προσδοκίες, αφού αρκετοί εξ αυτών έχουν κάποια σχέση με τη Γιουβέντους. Τα τελευταία χρόνια η Ιταλία δεν παρουσιάζει σταθερότητα σε αυτές τις ηλικίες και εμφανίζεται ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, απόρροια ορισμένων "φουρνιών" με μικρό ταλέντο ή ορισμένων παικτών που λόγω σπουδαίας απόδοσης, "πηδούν" ηλικιακές κατηγορίες.

Όλοι τους αναμένεται να πάρουν ευκαιρίες στις δύο πρώτες κατηγορίες του καμπιονάτο, άλλοι ολιγόλεπτες άλλοι πιο μεστές. Ωστόσο όλοι οι παίκτες αυτής της Ιταλίας θα βρουν πεδίο για να εκφραστούν κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Το αντίθετο, δηλαδή από όσα προβλέπονται για τους παίκτες που απαρτίζουν την εθνική Αγγλίας κ-20.

Ιταλία-Αγγλία: Η τιτανομαχία των "αστέρων" του αύριο

Παραδοσιακά οι αγγλικοί σύλλογοι δεν αφήνουν χώρο και χρόνο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους να αγωνιστούν υπό τις συνθήκες που χρειάζονται στην ηλικία τους. Είτε θα τους ρίξουν στα βαθιά, όπως έγινε φέτος με τον Κάλβερτ Λιούν στην Έβερτον, ο οποίος δεν απέφυγε τα λάθη, είτε δεν θα τους εμπιστευτούν καθόλου, με συνέπεια να πάρουν την κατιούσα.

Χωρίς να έχουν πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ποδοσφαιριστές όπως οι Ετζάρια, Ότζο, Λούκμαν, Ονόμα έχουν κληθεί ήδη να αντεπεξέλθουν σε μεγάλες προσδοκίες, ίσως μεγαλύτερες από αυτές που μπορούν να κουβαλήσουν στους ώμους τους αυτήν τη στιγμή. Και από τη στιγμή που στο εγχώριο πρωτάθλημα κυκλοφορούν τόσα χρήματα, οι θέσεις τους είναι επισφαλής, μιας και οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να αγοραστεί ένας ξένος ποδοσφαιριστής που ίσως βρίσκεται πιο μπροστά σε επίπεδο ανάπτυξης, παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα τη βελτίωση του νεαρού Άγγλου.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ