Ινφαντίνο: "Και με το VAR, θα υπάρχουν λάθη"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, υποστήριξε ότι η χρήση του VAR δεν θα εξαφανίσει τα διαιτητικά λάθη, εστιάζοντας στην υποκειμενικότητα που προέρχεται από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, εμφανίστηκε οργισμένος από τα διαιτητικά λάθη που θεωρεί ότι οδήγησαν στον αποκλεισμό της ομάδας του από τη Ρεάλ στα προημιτελικά του Champions League και υποσχέθηκε ότι θα πιέσει προς την κατεύθυνση υιοθέτησης της νέας τεχνολογίας.

Τη στιγμή που η UEFA εμφανίζεται αντίθετη προς τη χρήση του VAR - μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να επιταχύνει τις διαδικασίες για μελλοντική χρήση του - ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, υποστήριξε ότι η χρήση του δεν θα εξαφανίσει τα διαιτητικά λάθη, εστιάζοντας στην υποκειμενικότητα που προέρχεται από τον ανθρώπινο παράγοντα.

"Τώρα που η τεχνολογία είναι κάτι νέο στο ποδόσφαιρο, κάθε γεγονός προκαλεί την προσοχή και θεωρείται ως ανωμαλία. Θα υπάρχουν ακόμη λάθη; Απολύτως, ναι. Θα είναι αναπόφευκτα.

Ένα στοιχείο της ποδοσφαιρικής διαιτησίας είναι η υποκειμενικότητα και γι' αυτό πάντα θα πρέπει να μετράμε την ανθρώπινη κρίση - η οποία υπόκειται στη φύση - που επηρεάζεται υπό πίεση.

Ωστόσο, έχουμε την υποχρέωση να παρέχουμε στους διαιτητές όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να λάβουν τις πιο ακριβείς αποφάσεις στο μέτρο του δυνατού. Είμαστε έτοιμοι για αμφιλεγόμενες στιγμές. Όσο οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, θα υπάρχει συζήτηση", υποστήριξε ο Τζάνι Ινφαντίνο.

Photo credits: AP Photo/Fernando Vergara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"ΛΑΘΗ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΩΝ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ"

Επίθεση Ανιέλι σε UEFA και Κολίνα για VAR

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Μπορείς να θυμηθείς όλους τους παίκτες του πρώτου Big Brother;

Σου δίνουμε 2 λεπτά για να βρεις το αυθεντικό καστ του απόλυτου ριάλιτι, το οποίο ετοιμάζει ιστορική επιστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24