ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ινφαντίνο: "Δεν μπορούν 4, 40 ή 400 ηλίθιοι να σταματήσουν το ποδόσφαιρο"

FIFA President Gianni Infantino attends the group G match between Belgium and Tunisia at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Ινφαντίνο (AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER)

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, υποστήριξε σε δηλώσεις του πως η διεξαγωγή του αγώνα Ρίβερ-Μπόκα έστω και στην Μαδρίτη ήταν η μοναδική λύση καθώς πάντα είναι καλύτερο να παίζεται ένα παιχνίδι.

Ο τελικός ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και τη Μπόκα Τζούνιορς στην Μαδρίτη πλησιάζει και ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, με δηλώσεις του υποστήριξε πως η διεξαγωγή του αγώνα εκτός Αργεντινής ήταν η μοναδική λύση καθώς πάντα είναι καλύτερο να γίνεται ένα παιχνίδι. Όπως τόνισε ο Ινφαντίνο δεν μπορούν 4,40,400 ή 4.000 ηλίθιοι να σταματήσουν το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα όπως σημείωσε το πρόβλημα της βίας δεν το έχει μόνο η Αργεντινή αλλά υπάρχει και σε άλλες χώρες μιλώντας χαρακτηριστικά για ένα παιχνίδι στην Ελβετία πριν τρία-τέσσερα χρόνια.

Χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο είπε:

"Η Conmebol ανάλυσε όλα τα δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα να γίνει το ματς στη Μαδρίτη, ως μοναδική λύση. Είναι πάντα καλύτερο να παίζεται ένα ματς. Υπήρχαν 60.000 στο γήπεδο, όλη η χώρα και πολλοί στον κόσμο περίμεναν αυτό το ματς.

Και τέσσερις ηλίθιοι να πετούν πέτρες. Δεν μπορούν 4, 40, 400 ή 4.000 ηλίθιοι να σταματήσουν το ποδόσφαιρο. Όταν δεν ήταν δυνατή η διεξαγωγή - γιατί υπήρχαν παίκτες που δεν αισθάνονταν καλά - αναβλήθηκε. Έπρεπε να έλθει ηρεμία. Δεν είναι μόνο της Αργεντινής το πρόβλημα. Το έχω αντιμετωπίσει και σε ένα ντέρμπι στη Ζυρίχη πριν τρία - τέσσερα χρόνια. Στην Ελβετία!

Ο πρόεδρος της Conmebol μου είπε ότι το Libertadores είναι αληθινό ποδόσφαιρο, ενώ το Champions League ποδόσφαιρο του PlayStation. Δεν ξέρω εάν ήταν καλύτερο εκείνο το απόγευμα να δω ένα ματς στο PlayStation. Όταν περπατούσε προς το γήπεδο, κατάλαβα ότι δεν έβλεπε ένα ματς στο PlayStation (γέλια). Δεν είμαι από το Λουξεμβούργο, έχω πάει σε πολλά γήπεδα".

Για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030 από Αργεντινή, Παραγουάη, Ουρουγουάη και κατά πόσο θα επηρεάσουν οι ταραχές στο Μπουένος Άιρες την επιλογή της FIFA:
"Είναι νωρίς ακόμη. Την απόφαση για το Μουντιάλ 2030 θα την πάρουμε σε 4-5 χρόνια. Μεγάλο διάστημα για να δείξεις ότι κάτι συνέβη, αλλά και να πεις "κοίτα τι κάναμε μετά από αυτό. Υπάρχει χρόνος για ν' αλλάξουν τα πράγματα".

Για την επιθυμία της ισπανικής Liga να διεξαχθούν ματς στις ΗΠΑ με βάση τη σύναψη σχετικής εμπορικής συμφωνίας:
"Δεν συμφωνώ. Στις ΗΠΑ θέλω να δω ματς του MLS, όχι ισπανικών ομάδων. Στην Ισπανία θέλω να βλέπω ματς της La Liga, όχι της Premier League. Εάν δουλέψουμε έτσι, πού θα σταματήσει το ποδόσφαιρο";

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ