ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιμπραχίμοβιτς vs Γκουαρδιόλα: "Αιώνια" κόντρα

Barcelona´s coach Pep Guardiola (L) and Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (R) react during their Spanish League football match against Getafe on February 6, 2010 at Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
Barcelona´s coach Pep Guardiola (L) and Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (R) react during their Spanish League football match against Getafe on February 6, 2010 at Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς "απασφάλισε" ακόμη μία φορά εναντίον του πρώην τεχνικού του στην Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρδιόλα. Δείτε τι έχει πει στο παρελθόν ο Σουηδός για τον Καταλανό.

Η συμβίωση στη Βαρκελώνη κατά τη σεζόν 2009-2010 μόνο αρμονική δεν ήταν για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Την Τετάρτη, σε συνέντευξη στο CNN, ο Σουηδός σταρ υποστήριξε ότι ο Καταλανός τεχνικός δεν είναι άνδρας .

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς μιλά με τα χειρότερα λόγια για την επαγγελματική σχέση που είχε με τον πρώην τεχνικό του, στους "μπλαουγκράνα". Το Sport24.gr θυμίζει δέκα - ανάμεσα σε άλλες - χαρακτηριστικές φράσεις του Σουηδού για τον τεχνικό της Μπάγερν.

1. "Ο Γκουαρδιόλα ξεκίνησε τα φιλοσοφικά του. Σπάνια άκουγα. Γιατί να το κάνω; Ήταν σκ@#& για αίμα, ιδρώτα και δάκρυα. Τέτοιου είδους πράγματα"

2. "Ο Γκουαρδιόλα με κοιτούσε και το έχασα. Νόμισα ότι έχω έναν εχθρό που ξύνει το φαλακρό του κεφάλι. Του είπα: "Δεν έχεις μπάλες" και πιθανόν άλλα χειρότερα πράγματα από αυτό"

3. "Αγοράσατε μία Ferrari και την οδηγείτε σαν Fiat"

Ιμπραχίμοβιτς vs Γκουαρδιόλα: "Αιώνια" κόντρα

4. " O Μουρίνιο είναι το αντίθετο του Γκουαρδιόλα. Εάν ο Μουρίνιο φωτίζει το δωμάτιο, ο Γκουαρδιόλα κατεβάζει τις κουρτίνες. Νομίζω ότι ο Γκουαρδιόλα προσπαθεί να μετρηθεί μαζί του. Ο Γκουαρδιόλα δεν είπε τίποτα. Το ένιωθα σ' όλο μου το σώμα. Εάν ήμουν ο Γκουαρδιόλα, θα είχα φοβηθεί. Δεν λέω ότι είμαι επιδέξιος με τις γροθιές μου. Έκανα όλων των ειδών τις μαλ@%&*. Δεν έπαιρνα κάμψεις. Στο γήπεδο υποθέτω ότι έχω επιτεθεί σε λίγα άτομα. Όταν θυμώνω, δεν θα ήθελε κανείς να είναι κοντά μου. Πήγα στα αποδυτήρια μετά το ματς και δεν είχα σχεδιάσει κάποια επίθεση. Αλλά δεν ήμουν χαρούμενος και ο εχθρός μου ήταν εκεί να ξύνει το κεφάλι του. Ο Τουρέ ήταν εκεί και υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί που βάζαμε τα ρούχα μας. Του έδωσα μια κλωτσιά. Νομίζω ότι ίπτατο για τρία μέτρα. Του είπα δεν έχεις μπάλες. Το έχασα τελείως και περίμενα να απαντήσει, αλλά είναι δειλός. Πήρε το μεταλλικό κουτί και το μετέφερε ως φροντιστής. Έφυγε και δεν είπε ούτε λέξη. Υπήρχε σιωπή και mind games. Σκέφτηκα είμαι 28 χρονών, έχω βάλει 22 γκολ κι έχω δώσει 15 ασίστ. Μου συμπεριφέρονται σαν μην υπάρχω. Έπρεπε να το υποστώ, να προσπαθήσω να προσαρμοστώ; No way..."

5. " Ο Γκουαρδιόλα με κοίταξε σαν να ήμουν ο ένοχος και σκέφτηκα: "Αυτό ήταν. Έπαιξα το τελευταίο μου χαρτί. Μετά το ματς αυτό (με την Ίντερ) ένιωσα ότι δεν ήμουν καλοδεχούμενος στο κλαμπ. Ένιωσα πολύ άσχημα στα αποδυτήρια κι ο Γκουαρδιόλα με κοίταζα λες και ήμουν ενοχλητικός, εξωγήινος. Ήταν ένα τούβλο. Δεν έβλεπα σημάδια ζωής από αυτόν. Κάθε ώρα που περνούσε, ευχόμουν να είμαι εκτός ομάδας. Δεν ανήκα εκεί πλέον και στο επόμενο ματς με τη Βιγιαρεάλ, έπαιξα πέντε λεπτά. Μπορούσα να το χειριστώ εάν μου έλεγε: "Δεν είσαι αρκετά καλός, Ζλάταν. Δεν πήρες καλό βαθμό"

Ιμπραχίμοβιτς vs Γκουαρδιόλα: "Αιώνια" κόντρα

6. O Γκουαρδιόλα είπε: "Μη φέρνετε στις προπονήσεις Ferrari και Porsche". Σκέφτηκα: "Ποιου δουλειά είναι το αυτοκίνητο που οδηγώ. Τι μήνυμα θέλει να στείλει μ' αυτό;"

7. "Είχα την εντύπωση ότι στην Μπαρτσελόνα ήμουν, όπως στον Άγιαξ. Σαν να ξαναγύρισα πίσω στο σχολείο. Κανείς δεν αντιδρούσε, ως σούπερσταρ. Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα όλοι ήταν ως σχολιαρόπαιδα. Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο, ήταν με κατεβασμένα τα κεφάλια. Τόσο γελοίο."

8. "Ο Μέσι είπε στον Γκουαρδιόλα, δεν θέλω να παίξω δεξιά. Θέλω να παίξω στο κέντρο. Ο Γκουαρδιόλα με θυσίασε. Αυτή είναι η αλήθεια. Με μετέτρεψε σε απλό παίκτη και στο χειρότερο παίκτη. Ήταν απώλεια για όλη την ομάδα."

Ιμπραχίμοβιτς vs Γκουαρδιόλα: "Αιώνια" κόντρα
© AFP/GETTY IMAGES

9. "Δεν μου έλεγε ούτε καλημέρα. Ούτε μία λέξη. Απέφευγε και την οπτική επαφή. Εάν έμπαινα στα αποδυτήρια, έφευγε. Σκέφτηκα, έχω κάνει κάποιο λάθος; Δεν είχα ανάγκη την αγάπη του Γκουαρδιόλα. Θα μπορούσε να με σιχαίνεται. Νόμιζε ότι θα με άλλαζε. Ήθελε όλη η ομάδα του να είναι σαν τον Τσάβι, τον Ινιέστα και τον Μέσι. Δεν υπήρχε τίποτα κακό με τα παιδιά, ίσα-ίσα που οι καλοί ποδοσφαιριστές με εκτοξεύουν. Αλλά ήρθα στη Βαρκελώνη με όλη μου την προσωπικότητα. Δεν υπήρχε χώρος στο μικρόκοσμο του Γκουαρδιόλα".

10. "Όταν στο ματς με την Αλμερία κατάλαβα ότι θα ήμουν στον πάγκο, θυμήθηκα αυτά που έλεγε για Ferrari και Porsche. Μπήκα στη Ferrari μου και πάρκαρα ακριβώς μπροστά από την είσοδό του προπονητικού κέντρου"

Και αν θέλετε το ξεχωριστό T-shirt ή Hoodie με τον Ζλάταν, από το footshirts.com, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.

Πηγές: Guardian, Mirror, Marca

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ