ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η χρονιά που ο Σκόκο κυνήγησε το όνειρο

Ignacio Scocco of Argentina's River Plate celebrates after scoring his teams seventh goal, during a Copa Libertadores soccer match in Buenos Aires, Argentina, Thursday, September 21, 2017.(AP Photo/Gustavo Garello)
Ignacio Scocco of Argentina's River Plate celebrates after scoring his teams seventh goal, during a Copa Libertadores soccer match in Buenos Aires, Argentina, Thursday, September 21, 2017.(AP Photo/Gustavo Garello) AP

Στο 2017 ο Νάτσο Σκόκο δεν κατάφερε να βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτά των Φούνες, Κρέσπο και Αλάριο, αλλά έζησε το όνειρο με τη Ρίβερ Πλέιτ και συγκινήσεις μοναδικές

Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Δεν έχει σημασία πάντα το αποτέλεσμα, αλλά η προσπάθεια, να τολμήσεις πράγματα, να τα ζήσεις. Έτσι λένε τουλάχιστον.

Αυτό έκανε και ο Νάτσο Σκόκο στο 2017, κυνήγησε δηλαδή και το τελευταίο του όνειρο. Προσπάθησε, έζησε μεγάλες στιγμές, έκανε πράγματα που λίγοι μπορούν να φανταστούν, αλλά γεύτηκε και την πίκρα. Το τόλμησε πάντως και ποδοσφαιρικά σίγουρα νιώθει πιο γεμάτος και αν είχε πάρει το Copa Libertadores θα είχε περάσει στην ιστορία!

Εν συντομία, ο Νάτσο Σκόκο ξεκίνησε την καριέρα του απ' τις ακαδημίες της Νιούελς Ολντ Μπόις και έπαιξε στην πρώτη ομάδα, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Apertura 2004, με συμπαίκτες όπως οι Φερνάντο Μπελούστσι και Αριέλ Ορτέγα.

Μετά τις Πούμας, ΑΕΚ και Αλ-Αΐν επέστρεψε στη Νιούελς, έβαλε 24 γκολ σε 33 ματς και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Final 2013. Οι οπαδοί απλά τον λάτρεψαν, αλλά ήξεραν πως δεν θα έμενε για πολύ. Τον ήθελαν Φενέρμπαχτσε και Ατλέτικο Μαδρίτης, τον πήρε όμως η Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία), ενώ εν συνεχεία έπαιξε για 2η φορά στην Ευρώπη με την Σάντερλαντ, για να επιστρέψει στην Νιούελς το 2014, έναντι 2.700.000 ευρώ. Στην παρουσίασή του βρέθηκαν 7.000 φίλαθλοι!

Η ΑΕΚ προσπάθησε να τον αποκτήσει δύο φορές από τότε, το καλοκαίρι του 2017 όμως αποφάσισε να ζήσει το όνειρο, να φορέσει τη φανέλα της ομάδα που αγαπάει, της Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο τον ήθελε για να αντικαταστήσει τον Σεμπαστιάν Ντριούσι, ο οποίος πουλήθηκε 20.000.000 ευρώ στη Ζενίτ. Ο Σκόκο θα ήταν ο παρτενέρ του Λούκας Αλάριο και μαζί θα επιχειρούσαν να οδηγήσουν τους “Millonarios” στην κατάκτηση του 4ου Copa Libertadores στην ιστορία τους.

Τα γκολ του Λούκας Αλάριο είχαν χαρίσει το 2015 το 3ο τρόπαιο στη Ρίβερ, τα γκολ του Ερνάν Κρέσπο της είχαν δώσει το δεύτερο το 1996 και αυτά του αείμνηστου Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες της είχαν χαρίσει το πρώτο τρόπαιο το 1986.

Ο Γκαγιάρδο είχε υπολογίσει χωρίς τη Λεβερκούζεν, η οποία πλήρωσε τη ρήτρα του Αλάριο (24.000.000 ευρώ) και χωρίς την θέληση της Ρίβερ απέκτησε τον 25άχρονο στράικερ.

Ο Σκόκο έμεινε λοιπόν μόνος στην επίθεση της Ρίβερ Πλέιτ, αλλά έμεινε ίδιος και ο στόχος και ήταν ξεκάθαρος... η κατάκτηση του Copa Libertadores. Η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 3 νίκες. Ξέρετε πόσες έχει μετά από 12 αγωνιστικές; 4 νίκες! Όπως προαναφέραμε, υπήρχε μόνο το Copa Libertadores.

Στην φάση των "16" η Ρίβερ έπαιζε με τη Γκουαρανί και ο Σκόκο άνοιξε το σκορ στην Παραγουάη, ήρθε η νίκη με 2-0 και μετά το... χαλαρό ένα 1-1 στη ρεβάνς ήρθε και η πρόκριση.

Striker Ignacio Scocco of Argentina's River Plate celebrates after scoring during a Copa Libertadores soccer game against Paraguay's Guarani in Asuncion, Paraguay, Tuesday, July 4, 2017. (AP Photo/Jorge Saenz)
Striker Ignacio Scocco of Argentina's River Plate celebrates after scoring during a Copa Libertadores soccer game against Paraguay's Guarani in Asuncion, Paraguay, Tuesday, July 4, 2017. (AP Photo/Jorge Saenz) AP PHOTO/JORGE SAENZ

Στα προημιτελικά ήρθε η αποθέωση. Μετά το σοκ όμως. Η Χόρχε Βίλστερμαν νίκησε 3-0 στο πρώτο ματς! Στο Μπουένος Άιρες ο Νάτσο Σκόκο είχε στο 19ο λεπτό πετύχει χατ-τρικ! Τελικά έβαλε 5 γκολ και το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 8-0.

Λίγοι ποδοσφαιριστές στον πλανήτη έχουν ζήσει κάτι ανάλογο. Να πραγματοποιούν τέτοια μυθική εμφάνιση σε ένα ιστορικό γήπεδο, με μία φανέλα θρυλική.

Στα ημιτελικά ήρθε ο... εμφύλιος με τη Λανούς και στο πρώτο ματς η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε 1-0, με γκολ του Σκόκο (φυσικά) στο 82'.

Argentina's River Plate Ignacio Scocco celebrates scoring against Argentina's Lanus during a Copa Libertadores soccer match in Buenos Aires, Argentina, Tuesday, Oct. 24, 2017. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's River Plate Ignacio Scocco celebrates scoring against Argentina's Lanus during a Copa Libertadores soccer match in Buenos Aires, Argentina, Tuesday, Oct. 24, 2017. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Στη ρεβάνς ο Νάτσο άνοιξε το σκορ στο 18', στο 25' η ομάδα του προηγήθηκε 2-0, αλλά η Λανούς έκανε το θαύμα. Νίκησε 4-2 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό, στον οποίο έχασε από την Γκρέμιο (η οποία έχασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Όταν το σκορ ήταν 3-2 υπέρ της Λανούς ο Σκόκο είχε χάσει μία σπουδαία ευκαιρία, δεν είχε καταφέρει να σκοράρει σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και αν το είχε κάνει ίσως πριν λίγες μέρες να γράφαμε για το πως αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του πλανήτη.

Argentina's River Plate Ignacio Scocco sits on the grass during a semifinals Copa Libertadores soccer match against Lanus in Buenos Aires, Argentina, Tuesday, Oct. 31, 2017. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's River Plate Ignacio Scocco sits on the grass during a semifinals Copa Libertadores soccer match against Lanus in Buenos Aires, Argentina, Tuesday, Oct. 31, 2017. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Το σπουδαιότερο είναι πως το καλοκαίρι, όταν αποχαιρετούσε τους οπαδούς της Νιούελς Ολντ Μπόις για να πάει στη Ρίβερ, αποθεώθηκε. Κανείς δεν του κράτησε κακία, κανείς δεν ένιωσε προδομένος. Όλοι τον αγαπούν και θα τον αγαπούν για πάντα, για όσα τους πρόσφερε.

Η χρονιά που ο Σκόκο κυνήγησε το όνειρο

Μέσα στο 2017 ο Νάτσο Σκόκο έζησε σπουδαίες ποδοσφαιρικές στιγμές. Τον Μάιο θα κλείσει τα 33 του χρόνια και θα έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τη Ρίβερ Πλέιτ. Έχει ακόμη δηλαδή τουλάχιστον δύο ευκαιρίες για την κατάκτηση του Copa Libertadores. Να γράψει το όνομά του δίπλα σε αυτά των Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες, Ερνάν Κρέσπο και Λούκας Αλάριο.

Photo απ' τον τελικό του 1996. Ο Ερνάν Κρέσπο πανηγυρίζει και πίσω του ο Χόρχε Μπερμούδες (Αμέρικα ντε Κάλι)...

Hernan Crespo, of Argentina's River Plate, celebrates after scoring against Colombia's America in the final match of the Copa Libertadores in Buenos Aires, Argentina, June 26, 1996 ( AP Photo/Eduardo Di Baia )
Hernan Crespo, of Argentina's River Plate, celebrates after scoring against Colombia's America in the final match of the Copa Libertadores in Buenos Aires, Argentina, June 26, 1996 ( AP Photo/Eduardo Di Baia ) AP PHOTO/EDUARDO DI BAIA

VIDEOS...

Ρίβερ Πλέιτ - Χόρχε Βίλστερμαν 8-0

Ρίβερ Πλέιτ - Λανούς 1-0

Λανούς - Ρίβερ Πλέιτ 4-2

AP Photo/Gustavo Garello

AP Photo/Jorge Saenz

AP Photo/Natacha Pisarenko

AP Photo/Eduardo Di Baia

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ