ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Χόουπ Σόλο κατηγορεί τον Μπλάτερ για σεξουαλική παρενόχληση

Η Χόουπ Σόλο κατηγορεί τον Μπλάτερ για σεξουαλική παρενόχληση

Η 36χρονη Χόουπ Σόλο, κατηγορεί μέσω της πορτογαλικής εφημερίδας "Tribuna Expresso" τον άλλοτε πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της τελετής για την απονομή της Χρυσής Μπάλας τον Ιανουάριο του 2013.

Η Χόουπ Σόλο, η για πολλά χρόνια τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ και δυο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, κατηγόρησε μέσω συνέντευξής της στην πορτογαλική εφημερίδα "Tribuna Expresso" τον άλλοτε πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της τελετής για την απονομή της Χρυσής Μπάλας τον Ιανουάριο του 2013.

Η Αμερικανίδα αναφέρει πως ο Ελβετός μεγαλοπαράγοντας της έπιασε τα οπίσθια λίγο πριν βγουν στην σκηνή για να δώσουν το βραβείο της καλύτερης παίκτριας της χρονιάς στην συμπατριώτισσά της, Άμπι Γουάνμπαχ.

"Λίγο πριν βγούμε στην σκηνή, ο Μπλάτερ ήταν από πίσω μου και μου έπιασε τα οπίσθια. Σοκαρίστηκα και προσπάθησα να συνέλθω για να παραδώσω το βραβείο μου. Δεν ήξερα πως να αντιδράσω", τόνισε η Σόλο, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Μπλάτερ να κάνει λόγο για γελοίες κατηγορίες.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν κατήγγειλε νωρίτερα το περιστατικό, απάντησε ότι δεν της είχε δοθεί η κατάλληλη αφορμή για να το αποκαλύψει και πως έκτοτε δεν τον είδε ποτέ ξανά στη ζωή της.

"Η σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό είναι το πιο σιχαμερό πράγμα που υπάρχει και πρέπει να σταματήσει. Τότε, ο Σεπ Μπλάτερ ήταν ο πιο ισχυρός άνθρωπος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε το δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι", ανέφερε ακόμα η 36χρονη Αμερικανίδα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ