ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η χειρότερη εθνική ομάδα του κόσμου νίκησε μετά από τέσσερα χρόνια! (VIDEO)

Η χειρότερη εθνική ομάδα του κόσμου νίκησε μετά από τέσσερα χρόνια! (VIDEO)
COPYRIGHT

Η χειρότερη εθνική ομάδα του κόσμου - 211η σε σύνολο 211 θέσεων - των νήσων Τερκς και Κέικος νίκησε μετά από τέσσερα χρόνια! Επικράτησε 3-2 της αντίστοιχης του Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών για την 3η αγωνιστική του CONCACAF Nations League.

Το FIFA Ranking - σύστημα αξιολόγησης των εθνικών ομάδων με βάση τις επιδόσεις τους από την παγκόσμια ομοσπονδία - έχει 211 θέσεις. Η εθνική των νήσων Τερκς και Κέικος καταλαμβάνει την τελευταία, 211η.

Κι όμως η εθνική ομάδα του βρετανικού υπερπόντιου εδάφους του Ηνωμένου Βασιλείου στην Καραϊβική πανηγύρισε τη νίκη μετά από τέσσερα χρόνια. Επικράτησε 3-2 της αντίστοιχης του Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών (ανεξάρτητο κρατίδιο).

Ο Μπίλι Φορμπς έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο "TCIFA National Stadium" με γκολ στο 7' και το 43'. Ο Σάδερλαντ μείωσε στο 86' και ο ΜακΜπέρνετ ισοφάρισε στο 88' σε 2-2. Ωστόσο ο 19χρονος Ζεπτ Φρανσουά έδωσε τη νίκη για την 3η αγωνιστική του CONCACAF Nations League στην εθνική Τερκς και Κέικος στο 89ο λεπτό.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά από την 4η Ιουνίου του 2014, όταν επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας επί των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Όλα κι όλα, 23 είναι τα ματς που έχει δώσει στην ιστορία της από το 1998, όταν και εντάχθηκε στη FIFA. Έχει νικήσει μόλις στα τέσσερα εξ αυτών με 17 γκολ υπέρ και.... 95 κατά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ