ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η UEFA σκέφτεται την αλλαγή του κανονισμού των εκτός έδρας γκολ

UEFA Director of Competitions Giorgio Marchetti , left, speaks as former player Andres Palop looks on, during the Europa League draw ceremony of the first round of the 2016/2017 Europa League, at the Grimaldi Forum, in Monaco, Friday, Aug. 26, 2016. (AP Photo/Claude Paris)
UEFA Director of Competitions Giorgio Marchetti , left, speaks as former player Andres Palop looks on, during the Europa League draw ceremony of the first round of the 2016/2017 Europa League, at the Grimaldi Forum, in Monaco, Friday, Aug. 26, 2016. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της UEFA βρίσκεται η αλλαγή του κανονισμού των εκτός έδρας γκολ που ισχύει μέχρι και σήμερα, όπως τόνισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Τζιόρτζιο Μαρκέτι.

Κοσμοϊστορική αλλαγή ενόψει, με το (προ)σχέδιο της UEFA να σπάει το ποδοσφαιρικό... πρωτόκολλο, αφού οραματίζεται την αλλαγή του κανονισμού των εκτός έδρας γκολ, που τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά πριν από 53 ολόκληρα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανοίγει τον "φάκελο" εκτός έδρας γκολ, επανεξετάζοντας την πιθανότητα να μην ισχύσει στο μέλλον ο εν λόγω κανονισμός, η εφαρμογή του οποίου χρονολογείται από το μακρινό 1965 και τον τελικό Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Οι (ποδοσφαιρικοί) νόμοι υπάρχουν για να σπάνε, με την UEFA να προσανατολίζεται να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο της στους αγώνες νοκ-άουτ τόσο του Champions League, όσο και του Europa League.

Στο -καθιερωμένο- meeting των κορυφαίων προπονητών, που διεξήχθη το μεσημέρι της Τρίτης (4/9), άπαντες συμφώνησαν ότι το ποδόσφαιρο με το πέρασμα των χρόνων αλλάζει μορφή, ενώ πλέον δεν θεωρείται τόσο δύσκολο να σκοράρει μία ομάδα μακριά από την έδρα της, όπως συνέβαινε παρελθοντικά.

Photo Credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ