ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η UEFA ετοιμάζει τιμωρίες για ΠΑΟΚ, Παρί, Λιλ, Σπαρτάκ & Γουέστ Χαμ

A Pitch invader is seized by security staff during the English Premier League soccer match between Burnley and West Ham at the Olympic London Stadium in London, Saturday, March 10, 2018. (Daniel Hambury/PA via AP)
A Pitch invader is seized by security staff during the English Premier League soccer match between Burnley and West Ham at the Olympic London Stadium in London, Saturday, March 10, 2018. (Daniel Hambury/PA via AP) DANIEL HAMBURY/PA VIA AP

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη ένταση στην Ευρώπη και UEFA ετοιμάζεται να τιμωρήσει τους ΠΑΟΚ, Παρί Σεν-Ζερμέν, Λιλ, Σπαρτάκ και Γουέστ Χαμ. Έκτακτη σύσκεψη της πειθαρχικής επιτροπής, κίνδυνος μέχρι και για ευρωπαϊκό αποκλεισμό

Η UEFA είναι αποφασισμένη να πάρει μέτρα κατά των οπαδών και των συλλόγων που δημιούργησαν προβλήματα αυτήν την εβδομάδα, με τις ομάδες αυτές να είναι ο ΠΑΟΚ, η Παρί Σεν-Ζερμέν, η Λιλ, η Σπαρτάκ Μόσχας και η Γουέστ Χαμ.

Στις 22 Μαρτίου η πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα συνεδρίαζε για τους πυρσούς που άναψαν οι οπαδοί της Παρί Σεν-Ζερμέν στη ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους "16" του Champions League, αλλά και τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της Σπαρτάκ Μόσχας στο Μπιλμπάο, πριν την αναμέτρηση για το Europa League. Στα επεισόδια στα οποία θυμίζουμε πως έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός, ενώ οι οπαδοί της Σπαρτάκ είχαν ανάψει και φωτιά στην κερκίδα στο ντέρμπι με τη Λοκομοτίβ!

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία όμως κάλεσε έκτακτη σύσκεψη της πειθαρχικής επιτροπής για την Τετάρτη (14/3), για τα όσα έγιναν σε Ελλάδα, Γαλλία και Αγγλία το Σαββατοκύριακο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο Γουέστ Χαμ - Μπέρνλι, μετά το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αρκετοί οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Ολυμπιακού Σταδίου" του Λονδίνου, αποτρέποντας την επανέναρξη του αγώνα. Δύο παίκτες της Γουέστ Χαμ, οι Μαρκ Νομπλ και Τζέιμς Κόλινς, απώθησαν τους φιλάθλους.

Το βράδυ του Σαββάτου, αμέσως μετά τη λήξη του Λιλ - Μονπελιέ (1-1), εκαντοντάδες οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν τους παίκτες της ομάδας τους.

Στην Ελλάδα, το βράδυ της Κυριακής το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ διεκόπη, με τον μεγαλομέτοχο των γηπεδούχων, Ιβάν Σαββίδη, να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας. Η αστυνομία τον αναζητεί, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε την διακοπή του πρωταθλήματος.

Η UEFA, σε συνεργασία με τη FIFA, είναι αποφασισμένη για σκληρές τιμωρίες, από τιμωρία έδρας μέχρι και ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει και το γεγονός πως μόλις σε 3 μήνες ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας!

Daniel Hambury/PA via AP

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ