ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η UEFA ανακοίνωσε 4η αλλαγή σε Champions League και Europa League

Η UEFA ανακοίνωσε 4η αλλαγή σε Champions League και Europa League
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Η UEFA ανακοίνωσε τη δυνατότητα πραγματοποίησης 4ης αλλαγής σε αγώνες του Champions League και του Europa League που θα οδηγηθούν στην παράταση, από την επόμενη κιόλας σεζόν.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας που είναι σε εξέλιξη, γράφτηκε ιστορία. Στην αναμέτρηση της οικοδέσποινας με την Ισπανία στον αγώνα για τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι δύο ομάδες έκαναν και 4η αλλαγή στην παράταση, δυνατότητα που είχε δώσει η FIFA σε απόφαση από τον προηγούμενο Μάρτιο.

Την Πέμπτη (5/7) η UEFA ανακοίνωσε ότι αυτό μπορεί να συμβεί από τη σεζόν 2018-2019 και σε δικές της διοργανώσεις, δηλαδή στο Champions League, στο Europa League και στο Super Cup. Όπως ισχύει έως σήμερα, θα γίνονται οι τρεις αλλαγές στην κανονική διάρκεια και αν ένα ματς πάει στην παράταση, δίνεται η δυνατότητα τέταρτης αλλαγής.

Αυτό μπορεί να γίνει και στα τελικά του UEFA Nations League, αλλά και στις αντίστοιχες διοργανώσεις των γυναικών. Η UEFA ξεκαθάρισε ότι αν μια ομάδα έχει κάνει μία ή δύο αλλαγές στην κανονική διάρκεια, μπορεί να κάνει αντίστοιχα τρεις ή δύο στην παράταση για να συμπληρωθεί ο αριθμός τέσσερα.

Μια ακόμη σημαντική απόφαση είναι ότι στον πάγκο μπορούν να κάθονται 12 ποδοσφαιριστές, δηλαδή θα δηλώνεται 23άδα, μεταξύ άλλων στις εξής διοργανώσεις:

- UEFA Super Cup 2018

- UEFA Nations League 2018/19

- European Football Championship 2018–20

Πέντε αλλαγές ανακοινώθηκε ότι μπορούν να γίνουν στο UEFA Youth League 2018/19, στο Ευρωπαϊκό Κ17 και Κ19 (2018/19), αλλά και στις αντίστοιχες διοργανώσεις των γυναικών.

AP Photo/Thanassis Stavrakis

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ