ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τραγωδία της Γιουβέντους και τα αδικοχαμένα παλικάρια της

Η τραγωδία της Γιουβέντους και τα αδικοχαμένα παλικάρια της

Η ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού βρέθηκε στο μνημείο των Αλέσιο Φεραμόσκα και Ρικάρντο Νέρι, που χάθηκαν σε μια παγωμένη λίμνη τον Δεκέμβριο του 2006. Το Sport24.gr θυμίζει την ιστορία που έχει στιγματίσει τη "Γηραιά Κυρία".

Ο Ολυμπιακός ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει απώλεια. Την βίωσε με τον πιο άσχημο τρόπο την αποφράδα 8/2/1981, όταν έφυγαν από τη ζωή τόσο άδικα 21 ψυχές μετά το θριαμβευτικό 6-0 απέναντι στην ΑΕΚ. Η χαρά και τα χαμόγελα μετατράπηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε κραυγές απόγνωσης για ζωή. Σοκ.

Έκτοτε, κάθε χρόνο οι Πειραιώτες τιμούν τους νεκρούς τους και δεν πρόκειται να τους ξεχάσουν ποτέ. Είναι κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου, θρύλοι του Θρύλου, μια αιματοβαμμένη σελίδα στην "ερυθρόλευκη" ιστορία. Παιδιά νέα, με όλη τη ζωή μπροστά τους, που πήγαν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα και δεν επέστρεψαν σπίτια τους ποτέ.

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός να μείνει ασυγκίνητος στο δράμα της Γιουβέντους, το οποίο συνέβη 11 χρόνια πριν, στις 15 Δεκεμβρίου 2006. Τότε που ο μέσος, Αλέσιο Φεραμόσκα και ο τερματοφύλακας, Ρικάρντο Νέρι, δυο παιδιά του συλλόγου με λαμπρό μέλλον, χάθηκαν με τραγικό τρόπο. Ήταν μόλις 17 ετών και η "Γηραιά Κυρία" κάθε χρόνο τιμά τη μνήμη τους.

Η τραγωδία της Γιουβέντους και τα αδικοχαμένα παλικάρια της

Οι Νέοι του Ολυμπιακού στο μνημείο

Οι δύο νεαροί πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να βγάλουν τις μπάλες που είχαν πέσει στη λίμνη που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το προπονητικό κέντρο του συλλόγου έπειτα από προπόνηση. Δεν τους είδε κανείς, έπεσαν μέσα και πέθαναν από υποθερμία. Η Γιουβέντους τούς τιμά κάθε χρόνο και έχει δώσει το όνομα τους στο γήπεδο που παίζει η ομάδα της στην Primavera. Είναι το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει στη μνήμη τους...

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, η οποία βρέθηκε στο Τορίνο για τον αγώνα με την Γιουβέντους στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Youth League, βρέθηκε στο μνημείο των αδικοχαμένων παιδιών των "μπιανκονέρι". Οι πιτσιρικάδες των Πειραιωτών, βρέθηκαν εκεί, άκουσαν την ιστορία και άπαντες συγκλονίστηκαν.

Στα παιδιά μίλησε και ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, ο Κυριάκος Καραταϊδης και τους τόνισε πως όλα είναι εφήμερα και πως πρέπει να έχουν την υγεία τους και να παλεύουν κάθε ημέρα για το καλύτερο. Η ζωή κρέμεται σε μια κλωστή πολλές φορές και έχουν χαθεί άδικα πολλές ψυχές και ενώ είχαν όλο το μέλλον μπροστά τους.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ