ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η συγκινητική πρόσκληση σε Σύρους πρόσφυγες

Η συγκινητική πρόσκληση σε Σύρους πρόσφυγες
2015 MICHAEL ZAGARIS

Ο Αμερικανός άσος του μπέιζμπολ, Sean Doolittle, θέλησε να κάνει κάτι ξεχωριστό την Ημέρα των Ευχαριστιών και το πέτυχε, προσκαλώντας σε δείπνο 17 οικογένειες προσφύγων από τη Συρία. Διαβάστε το story.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα την Πέμπτη (26/11) στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο το άτομο που φροντισε να γράψει την καλύτερη ιστορία ήταν ο Sean Doolittle.

Ο 29χρονος Αμερικανός άσος του μπέιζμπολ (αγωνίζεται στους Oakland Athletics) και η αγαπημένη του Eireann αναρωτιούντουσαν τι θα ήταν σωστό να κάνουν μία τέτοια ιδιαίτερη ημέρα για τις ΗΠΑ αυτή την περίοδο και κατέληξαν πως το καλύτερο που είχαν να κάνουν ήταν να καλέσουν σε δείπνο Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι δοκιμάζονται τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα.

Η συγκινητική πρόσκληση σε Σύρους πρόσφυγες

Και έτσι ακριβώς έγινε, καθώς κάλεσαν σε δείπνο 17 οικογένειες Σύρων, στο οποίο μάλιστα έλαβε πρόσκληση και δήλωσε "παρών" και ο δήμαρχος του Σικάγου, Rahm Emanuel.

"Το Σικάγο είναι πολύ τυχερό που υπάρχουν 17 οικογένειες Σύρων που αποκαλούν αυτή την πόλη σπίτι τους. Σκεφτήκαμε να τους καλωσορίσουμε επίσημα με μία από τις σπουδαιότερες αμερικανικές παραδόσεις, την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Η συγκινητική πρόσκληση σε Σύρους πρόσφυγες

Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Emanuel και τον Alderman Burke που ήταν μαζί μας στο πάρτι! Εάν θέλετε να γίνετε χορηγοί μιας οικογένειας προσφύγων στο Σικάγο, υπάρχει σχετικό link στην προσωπική μου σελίδα", έγραψε στη σελίδα της στο Instagram η Eireann Dolan, σύντροφος του Doolittle.

Την ίδια ώρα, οι πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν ξεκαθαρίσει δημόσια, μέσω των κυβερνητών τους, πως αρνούνται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Συρία, έχουν ξεπεράσει τις 30...

Το tweet της Gazzetta dello Sport για τη σπουδαία χειρονομία του Αμερικανού άσου:

La storia del #Thanksgiving 2015 l'ha scritta lui, Sean Doolittle, invitando a pranzo 17 famiglie siriane: http://bit.ly/1SnxHFr

Posted by La Gazzetta dello Sport on Friday, November 27, 2015
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ