ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ρατσιστική κίνηση του Καρδόνα στο Ν. Κορέα - Κολομβία

Η ρατσιστική κίνηση του Καρδόνα στο Ν. Κορέα - Κολομβία

Ως ρατσιστική ερμηνεύεται η κίνηση του Εντουίν Καρδόνα στο φιλικό της Κολομβίας με τη Νότιο Κορέα, συγκεντρώνοντας πλήθος αρνητικών σχολίων στα social media. (video)

Η εθνική Νοτίου Κορέας νίκησε 2-1 την αντίστοιχη της Κολομβίας σε φιλική αναμέτρηση στη Σουόν, αλλά αυτή σημαδεύτηκε από την κίνηση του Εντουίν Καρδόνα. Στο 63ο λεπτό του ματς, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς κι ενώ μιλούσε με αντίπαλό του (Λι Μιουν Γκιου) έκανε χαρακτηριστική κίνηση με τα δάχτυλα στα μάτια του, η οποία παρέπεμπε στα ασιατικά χαρακτηριστικά προσώπου.

Η φάση δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Αυστραλού διαιτητή, Κρις Μπιθ, κι έως εκ τούτου ο Κολομβιανός δεν τιμωρήθηκε. Η FIFA, ωστόσο, αναμένεται να επιληφθεί της υπόθεσης μετά την έκταση που πήρε αυτή στα social media.

Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "καφετέρος", Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν, αρνήθηκε να πάρει θέση κι απάντησε ερωτηθείς σχετικά: "Δεν έχω δει κάτι. Δεν μπορώ να μιλήσω για μια πράξη που δεν έχω δει. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν ένα σκληρό ματς".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ