Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ μετονομάζεται λόγω Τραμπ

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ θέλει να τιμήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για μία ιστορική απόφασή του και γι' αυτόν τον λόγο ανακοίνωσε ότι θα... υιοθετήσει το όνομα του Αμερικανού προέδρου.

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ επηρέασε ακόμα και το ποδόσφαιρο στη χώρα και δη μία από τις πιο ιστορικές ομάδες.

Η δευτεραθλήτρια Μπεϊτάρ, ομάδα που εδρεύει στην πόλη και πρωταθλήτρια έξι φορές στην ιστορία της, αποφάσισε να τιμήσει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου και μία πρωτοφανή κίνηση.

"Για 70 χρόνια η Ιερουσαλήμ ανέμενε διεθνή αναγνώριση, μέχρι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μία θαρραλέα κίνηση, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως αιώνια πρωτεύουσα του Ισραήλ. ΟΙ πρόεδρος Τραμπ έδειξε κουράγιο και αληθινή αγάπη στον λαό του Ισραήλ και την πρωτεύουσά τους και αυτές τις μέρες άλλες χώρες ακολουθούν την κίνησή του, δίνοντας στην Ιερουσαλήμ τον δικαιωματικό τίτλο της. Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ένας από τα πιο εξέχοντα σύμβολα της πόλης, θα ήθελε να τιμήσει τον πρόεδρο για την αγάπη και την υποστήριξή του με μία δική του κίνηση", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα την Κυριακή, ο ιδιοκτήτης Έλι Ταμπίμπ και ο γενικός διευθυντής Έλι Οχάνα "αποφάσισαν να προσθέσουν στην ονομασία του συλλόγου το όνομα του Αμερικανού προέδρου που έγραψε ιστορία και από τώρα θα αποκαλούμαστε Μπεϊτάρ Τραμπ Ιερουσαλήμ. Τη μεγαλύτερη αγάπη μας για τον πρόεδρο. Θα νικήσουμε".

 

Photo credits: Balazs Czagany/MTI via AP

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Λαύριο χρωστάει κάτι στον πατέρα μου

Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας, είχε τη δική του ξεχωριστή σημασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24