ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Λίβερπουλ διέλυσε την "άφαντη" Μπάγερν

Liverpool's Sadio Mane, second right, celebrates with teammates after scoring during the Audi Cup semifinal soccer match between FC Bayern Munich and Liverpool FC in the Allianz Arena in Munich, Germany, Tuesday, Aug. 1 2017. (Sven Hoppe/dpa via AP)
Liverpool's Sadio Mane, second right, celebrates with teammates after scoring during the Audi Cup semifinal soccer match between FC Bayern Munich and Liverpool FC in the Allianz Arena in Munich, Germany, Tuesday, Aug. 1 2017. (Sven Hoppe/dpa via AP) SVEN HOPPE/DPA VIA AP

Με ηγέτες τους Σαντιό Μανέ και Μοχαμέντ Σαλάχ, η Λίβερπουλ ήταν ασταμάτητη απέναντι στην... ανύπαρκτη Μπάγερν σε φιλικό παιχνίδι στο Μόναχο (video).

Η Λίβερπουλ "ταρακούνησε" την Μπάγερν και τον Κάρλο Αντσελότι, επικρατώντας με 3-0 στην "Άλιαντς Αρένα", για τα ημιτελικά του φιλικού τουρνουά "Audi Cup".

Οι "κόκκινοι" βρήκαν δίχτυα με τους Σαντιό Μανέ, Μοχαμέντ Σαλάχ και Ντάνιελ Στάριτζ απέναντι σε μία Μπάγερν που καλά καλά δεν σημείωσε ευκαιρία.

Οι δύο προπονητές παρέταξαν ενδεκάδες με αρκετούς βασικούς, αν και ο Μάνουελ Νόιερ παρέμεινε εκτός, αφού μόλις σήμερα προπονήθηκε για πρώτη φορά κανονικά, μετά από τον τραυματισμό του στο δάχτυλο.

Οι Βαυαροί είχαν ανούσια κατοχή μπάλας, που βόλεψε τη Λίβερπουλ. Η "θανατηφόρα" ταχύτητα του Μοχαμέντ Σαλάχ από δεξιά και του Σαντιό Μανέ από αριστερά αποδείχθηκε κομβική για την εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά ο Σενεγαλέζος επιθετικός, "αναστάτωνε" διαρκώς την άμυνα των γηπεδούχων και μόλις στο 7' άνοιξε το σκορ από ασίστ του Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Η Μπάγερν είχε να αντιπαρατάξει ένα φάουλ του Νταβίντ Αλάμπα και έναν τραυματισμό του Τιάγκο Αλκάνταρα που έγινε αλλαγή, μέχρι ο Σαλάχ να πάρει σειρά στον πίνακα των σκόρερ με κοντινή κεφαλιά σε κενή εστία μετά από σέντρα του Αλμπέρτο Μορένο.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο 2ο ημίχρονο, με τον Τόμας Μίλερ και τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να κυκλοφορούν στον αγωνιστικό χώρο δίχως μπάλα και δίχως συνεργασίες και τα άκρα των Χάμες Ροντρίγκες και Φρανκ Ριμπερί να μην προσφέρουν τίποτα.

Οι αλλαγές απλά μείωσαν ακόμα περισσότερο το χαμηλό τέμπο, αλλά η Λίβερπουλ ήταν πάντα πιο κοντά στο επόμενο γκολ. Το σημείωσε στο 71' με τη βοήθεια του δοκαριού και της πλάτης του Σβεν Ούλραϊχ, σε πλασέ του Μάρκο Γκρούγιτς, αλλά το τέρμα σωστά δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ του Άνταμ Λαλάνα.

Στο 79' ο Αλάμπα αποχώρησε κι αυτός τραυματίας (ενώ είχε γίνει αλλαγή και ο Ροντρίγκες, πιθανώς με πρόβλημα), ενώ στο 83' ο Ντάνιελ Στάριτζ στην αντεπίθεση, "κρέμασε" τον Ούλραϊχ, πανηγύρισε και τρία λεπτά μετά περπάτησε στον πάγκο της Λίβερπουλ, με ακόμα έναν μυικό τραυματισμό.

Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ προκρίθηκε εντυπωσιακά στον τελικό του φιλικού τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο, η οποία νίκησε 2-1 με ανατροπή τη Νάπολι.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλάμπα (79' Φριντρλ), Τολισό (70' Βιδάλ), Τιάγκο (21' Σάντσες), Ροντρίγκες (62' Κομάν), Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ Άρνολντ (79' Αλεξάντερ Άρνολντ), Ματίπ (68' Κλάβαν), Λόβρεν, Μορένο, Τζαν (46' Λαλάνα), Χέντερσον (68' Στάριτζ, 86' Σολάνκε), Κοουτίνιο (79' Γούντμπερν), Μανέ (46' Βαϊνάλντουμ), Φιρμίνο (67' Κεντ), Σαλάχ (68' Γκρούγιτς)

Photo credits: Sven Hoppe/dpa via AP

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ