ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κλήρωση για Champions League και Europa League

Η κλήρωση για Champions League και Europa League

Η μέρα της κλήρωσης για τα πρώτα νοκ-άουτ σε Champions League και Europa League έφτασε. Οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μπαίνουν στην κληρωτίδα στη μία το μεσημέρι, ενώ μία ώρα αργότερα οι Ολυμπιακός, Λίβερπουλ και 30 ακόμη...

Σήμερα (14/12) στη μία το μεσημέρι διεξάγεται στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για την φάση των "16" του Champions League και στις 14:00 αυτή της φάσης των "32' του Europa League.

Μόνο στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό να είναι ένας από τους 16 "ισχυρούς".

CHAMPIONS LEAGUE

Οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι φυσικά χωρισμένες σε ισχυρούς και ανίσχυρους, ενώ θυμίζουμε πως στους ισχυρούς είναι οι 8 που κατέκτησαν την κορυφή κάθε ομίλου και στους ανίσχυρους αυτοί που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση κάθε ομίλου.

Δεν μπορούν κληρωθούν μαζί ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο, αλλά και ομάδες από την ίδια χώρα, κάτι που βέβαια δεν θα ισχύει από την επόμενη κλήρωση (των προημιτελικών στις 17 Μαρτίου).

Επίσης, δεν πρόκειται τεθούν αντιμέτωπες Ζενίτ με Ντινάμο Κιέβου, καθώς η UEFA αποφάσισε πως δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από Ρωσία και Ουκρανία.

Τα πρώτα ματς των "16" θα διεξαχθούν 16, 17, 23 και 24 Φεβρουαρίου, οι ρεβάνς θα διεξαχθούν 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου. Η ρεβάνς στην έδρα του ισχυρού.

Ισχυροί

Ρεάλ (Ισπανία)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

Ατλέτικο (Ισπανία)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Μπάγερν (Γερμανία)

Τσέλσι (Αγγλία)

Ζενίτ (Ρωσία)

Ανίσχυροι

Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Γιουβέντους (Ιταλία)

Ρόμα (Ιταλία)

Άρσεναλ (Αγγλία)

Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)

Γάνδη (Βέλγιο)

Η κλήρωση για Champions League και Europa League

EUROPA LEAGUE

Οι 32 ομάδες είναι χωρισμένες σε ισχυρούς και ανίσχυρους. 16 στους ισχυρούς, από τις οποίες είναι οι 12 που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον κάθε όμιλο και οι 4 με την καλύτερη επίδοση από τις 8 που τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων του Champions League. 16 στους ανίσχυρους με τις 12 που τερμάτισαν στην 2η θέση κάθε ομίλου στο Europa League και οι 4 με την χειρότερη επίδοση από τις 3ες του Champions League.

Ο Ολυμπιακός είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση από τις 3ες του Champions League (πίσω από την Πόρτο), έτσι είναι στους ισχυρούς.

Οι 16 ανίσχυροι λοιπόν είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους "32" του Europa League και ανάμεσά τους είναι η Μαρσέιγ που έχει προπονητή τον Μίτσελ, αλλά και η Φενέρμπαχτσε που έχει προπονητή τον Βίτορ Περέιρα.

Όπως και στο Champions League, έτσι και στο Europa League δεν μπορούν κληρωθούν μαζί ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο, αλλά και ομάδες από την ίδια χώρα, κάτι που βέβαια δεν θα ισχύει από την επόμενη κλήρωση (των "16" στις 26 Φεβρουαρίου).

Επίσης, δεν πρόκειται καμία εκ των Κρασνοντάρ και Λοκομοτίβ Μόσχας να τεθεί αντιμέτωπη με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, καθώς η UEFA αποφάσισε πως δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από Ρωσία και Ουκρανία.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει το πρώτο ματς εκτός έδρας την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο "Καραϊσκάκης" (το ποια ματς θα διεξαχθούν στις 20:00 και ποια στις 22:05 θα αποφασιστεί από την UEFA).

Μόνο αν παίξει με την Φενέρμπαχτσε πάντως το πρώτο ματς θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, για μην γίνουν δύο ματς μαζί στην Κωνσταντινούπολη (θα παίξει την Πέμπτη η Γαλατάσαράι).

Μία εξαίρεση υπάρχει και για τις ρεβάνς, με την Μπράγκα να παίζει στην έδρα της την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, καθώς εντός θα παίζει και η Πόρτο.

Ισχυροί

Πόρτο (Πορτογαλία)

Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία)

Μόλντε (Νορβηγία)

Λίβερπουλ (Αγγλία)

Κρασνοντάρ (Ρωσία)

Νάπολι (Ιταλία)

Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)

Μπράγκα (Πορτογαλία)

Λάτσιο (Ιταλία)

Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)

Βασιλεία (Ελβετία)

Τότεναμ (Αγγλία)

Σάλκε (Γερμανία)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)

Ανίσχυροι

Σεβίλλη (Ισπανία)

Βαλένθια (Ισπανία)

Γαλατάσαράι (Τουρκία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Σιόν (Ελβετία)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Μίντιλαντ (Δανία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

Μαρσέιγ (Γαλλία)

Σεντ-Ετιέν (Γαλλία)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)

Φιορεντίνα (Ιταλία)

Άντερλεχτ (Βέλγιο)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Άουγκσμπουργκ (Γερμανία)

*σε κάθε λίστα από τις παραπάνω αναφέρονται πρώτα οι 4 ομάδες που προέρχονται από το Champions League και εν συνεχεία οι 12 από το Europa League

Η κλήρωση για Champions League και Europa League
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ