ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Fifpro ζητά έρευνα για τους παίκτες που έκοψαν το ποδόσφαιρο στην Κύπρο με καρδιακά προβλήματα

President Gerardo Movilla, left, of FIFPro and director in charge of international relations Jerome Champagne of FIFA check documents during a press conference following the three-day congress of FIFPro, the International Federation of Associatons of Professional Footballers, a worldwide representative organization for professional football players in Budapest, Friday, Nov. 20, 2009. (AP Photo/MTI, Szilard Koszticsak)
President Gerardo Movilla, left, of FIFPro and director in charge of international relations Jerome Champagne of FIFA check documents during a press conference following the three-day congress of FIFPro, the International Federation of Associatons of Professional Footballers, a worldwide representative organization for professional football players in Budapest, Friday, Nov. 20, 2009. (AP Photo/MTI, Szilard Koszticsak) AP PHOTO/MTI, SZILARD KOSZTICSAK

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσης έρευνας για την ιατρική μεταχείριση σε παίκτες σε αρκετές ομάδες στην Κύπρο, που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να βάλουν τέρμα στην καριέρα τους.

Το αίτημα από την πλευράς της Fifpro έρχεται μετά από ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον τέσσερις σύλλογοι χορηγούσαν ενέσεις μή αναγνωρισμένης ουσίας σε παίκτες, με αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να αναγκαστούν να σταματήσουν την καριέρα τους εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων με την καρδιά τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση των παικτών, αναφέρει: "Εξαιτίας των ανησυχιών πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ των μη αναγνωρισμένων ουσιών και τη σοβαρή κατάσταση με την καρδιά τριών παικτών, η Fifpro καλεί τις ποδοσφαιρικές αρχές να βοηθήσουν ώστε να αναγνωριστεί τι ήταν αυτό που τους χορηγήθηκε και να διαπιστωθεί αν είναι σε κίνδυνο συμπαίκτες τους".

Σχετικές επιστολές στάλθηκαν από την Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κύπρου, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και την UEFA, προκειμένου να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση αυτή και να ζητήσουν άμεση βοήθεια.

Η Fifpro, που εκπροσωπεί πάνω από 60.000 παίκτες παγκοσμίως, εκφράζει επίσης την πεποίθηση πως οι ουσίες χορηγήθηκαν από γιατρούς των ομάδων ώστε να βοηθήσουν στην αποθεραπεία των παικτών, και μάλιστα άρχισαν να χορηγούνται από τις αρχές της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Οι τρεις παίκτες που έβαλαν υποχρεωτικά τέλος στην καριέρα τους για λόγους υγείας υποστηρίζονται από την Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών και την Κυπριακή Ένωση Ποδοσφαιριστών, αλλά υπάρχουν ανησυχίες και για παίκτες που άφησαν αυτές τις ομάδες προκειμένου να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που πήραν μεταγραφή σε ομάδες εκτός Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ