ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η FIFA σκέφτεται την απαγόρευση του δανεισμού παικτών!

Η FIFA σκέφτεται την απαγόρευση του δανεισμού παικτών!

Το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στο δανεισμό ποδοσφαιριστών εξετάζει η FIFA, όπως αποκαλύπτει το γαλλικό περιοδικό "France Football".

Ουδείς γνωρίζει αν όντως υπάρχει τέτοια σκέψη στις τάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, όμως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια απόφαση που εφόσον υλοποιηθεί, ο ποδοσφαιρικός χάρτης όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στο δανεισμό ποδοσφαιριστών εξετάζει σοβαρά η FIFA, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό "France Football". Η εγκυρότητα του Μέσου είναι αυτή που δίνει βαρύτητα στην συγκεκριμένη είδηση και μένει η αντίδραση του Τζάνι Ινφαντίνο, ώστε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την είδηση.

Το σκεπτικό είναι πως οι δανεισμοί νεαρών ποδοσφαιριστών δεν τους εξελίσσει, ενώ υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία για συμφωνίες δανεισμού ποδοσφαιριστών με χρήματα κάτω από το τραπέζι, όχι όπως στις κανονικές μετεγγραφές. Έτσι, ωφελούνται οι σύλλογοι και οι τσέπες ορισμένων εις βάρος των αθλητών.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA τον Οκτώβριο, ενώ στο μυαλό των ανθρώπων της παγκόσμιας ομοσπονδίας υπάρχει και η κατάργηση της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, αλλά και ολοκλήρωση των μετεγραφικών κινήσεων πριν την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων.

Παραδείγματα είναι οι 41 δανεικοί που έχει δώσει φέτος η Γιουβέντους, οι 27 της Ουντινέζε, οι 22 της Τσέλσι και οι 18 της Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με τη έρευνα της FIFA, η συντριπτική πλειοψηφία των δανεισμών κυρίως νεαρών παικτών, εντέλει λειτουργεί σε βάρος τους. Υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν λάθος το μέτρο της απαγόρευσης και είναι υπέρ του περιορισμού του αριθμού τους.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ