ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η FIFA σκέφτεται να καταργήσει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου!

Η FIFA σκέφτεται να καταργήσει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου!
Ινφαντίνο

Ο Τζάνι Ινφαντίνο προτείνει μια δέσμη μέτρων σύμφωνα με την "Equipe" και μια εξ αυτών είναι η κατάργηση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ο Τζάνι Ινφαντίνο θέλει κατά την διάρκεια της θητείας του στο ποδόσφαιρο να φέρει επανάσταση και να αλλάξει πολλά απ' όσα θεωρούμε δεδομένα ως τώρα. Εν ολίγοις, ο πρόεδρος της FIFA θέλει να αφήσει το... στίγμα του και έχει πλάνα για αλλαγή κανόνων στον θαυμαστό χώρο του ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει η "Equipe", οι περισσότερες προτάσεις που είναι υπό εξέταση, θα συζητηθούν στις 28 Φεβρουαρίου και μένει να δούμε πόσες από αυτές θα υιοθετηθούν και θα γίνουν πράξη.

Μια πρόταση που δεν ξέρουμε κατά πόσο θα βρει συναίνεση και σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όσο καμία άλλη, είναι να καταργηθεί η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Πρόθεση της FIFA είναι οι κινήσεις των ομάδων να πραγματοποιούνται μια φορά το χρόνο, το καλοκαίρι.

Βέβαια, ακόμα και τότε υπάρχει σκέψη για περιορισμού του χρόνου των μεταγραφικών κινήσεων, κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον Τζάνι Ινφαντίνο. Σκοπός είναι να ολοκληρώνονται πριν ξεκινήσει η Premier League, ώστε όλοι οι προπονητές με την έναρξη της σεζόν να ξέρουν ποιους παίκτες θα έχουν στη διάθεσή τους.

Άλλη πρόταση αφορά τον περιορισμό των δανεισμών, με τις Γιουβέντους και Ουντινέζε να μπαίνουν στο στόχαστρο. Ειδικά η Ουντινέζε μετράει 103 (!) δανεικούς ποδοσφαιριστές και σκοπός είναι να περιοριστεί όσο γίνεται αυτό το φαινόμενο.

Αναφορικά με το Financial Fair Play, το πλάνο είναι να μπει ένα όριο στα συμβόλαια που μπορεί να προσφέρει ένας σύλλογος ανάλογα και με τα έσοδά του, προκειμένου να υπάρξει μια ισορροπία και να μην ανοίγει τόσο πολύ η ψαλίδα. Με ποιο τρόπο μπορεί να μπει τέτοιος "κόφτης", μένει να φανεί στην πράξη.

Τέλος, η FIFA προβληματίζεται για τα τεράστια ποσά που καρπώνονται οι ατζέντηδες στις μεταγραφικές κινήσεις και στόχος είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο κανόνων για να περιοριστεί -αν όχι να εκλείψει- η διαφθορά στο ποδόσφαιρο και το μαύρο χρήμα. Εν ολίγοις, οι μεσάζοντες να μην παίρνουν τόσα ποσά και μάλιστα πολλά εξ αυτών κάτω από το τραπέζι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ