ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H FIFA εισάγει αλγόριθμο για να ελέγξει μεταγραφές και δανεισμούς

FIFA President Gianni Infantino speaks during a press conference after the FIFA Council Meeting, in Bogota, Colombia, Friday, March, 16, 2018. FIFA has finally and fully approved video review to help referees at the World Cup. The last step toward giving match officials high-tech help in Russia was agreed to on Friday by FIFA's ruling council chaired by Infantino. (AP Photo/Fernando Vergara)
FIFA President Gianni Infantino speaks during a press conference after the FIFA Council Meeting, in Bogota, Colombia, Friday, March, 16, 2018. FIFA has finally and fully approved video review to help referees at the World Cup. The last step toward giving match officials high-tech help in Russia was agreed to on Friday by FIFA's ruling council chaired by Infantino. (AP Photo/Fernando Vergara) AP PHOTO/FERNANDO VERGARA

Η FIFA προσανατολίζεται την υιοθέτηση αλγορίθμου προκειμένου να μεταρρυθμιστεί το υπάρχον μεταγραφικό σύστημα. Κύριος στόχος να περιορισθούν τα μεγάλα ποσά που δαπανώνται για νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά και οι πολλοί δανεισμοί.

Έτοιμη είναι η πρόταση της Task Force που δημιούργησε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ιφαντίνο, το Νοέμβριο του 2017 για τη μεταρρύθμιση του υπάρχοντος μεταγραφικού συστήματος.

Σύμφωνα με το "Reuters", το οποίο είχε πρόσβαση στην έκθεση που παραδόθηκε στην ηγεσία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, υπάρχει πρόταση για υιοθέτηση μαθηματικού αλγορίθμου. Κύριος στόχος είναι να περιορισθούν τα υπερβολικά ποσά που δαπανώνται (ειδικά) για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα προβλέπεται επιβολή ειδικού "φόρου πολυτελείας" σε όσους δαπανούν υπερβολικά χρήματα για την ενίσχυσή τους και διάθεση των χρημάτων σε fund φιλανθρωπικού σκοπού. Παράλληλα, επιδιώκεται να ελεγχθεί ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που παραχωρούνται κι αποκτούνται με τη μορφή δανεισμού.

Η πρώτη σκέψη είναι να μπορεί μια ομάδα να δανειστεί έξι με οκτώ ποδοσφαιριστές ανά σεζόν, τρεις το ανώτερο από την ίδια ομάδα προέλευσης. Κι αυτό γιατί ομάδα - της οποίας το όνομα δεν έχει διαρρεύσει - φαίνεται να δάνεισε 146 (!) ποδοσφαιριστές από το 2011 έως το 2017.

"Το υπάρχον σύστημα οδήγησε σε υπερβολικές δαπάνες για νεαρούς παίκτες και σε παραβάσεις σχετικά με την ακεραιότητα διεξαγωγής των διοργανώσεων. Είχαμε ως αποτέλεσμα άσχημες πρακτικές που μπορεί να οδηγήσουν σε εκμετάλλευση των παικτών.

Το transfer system έχει μετατραπεί σε κερδοσκοπική αγορά. Αυτό δεν είναι δίκαιο για τις ποδοσφαιρικές ομάδες ή τα ερασιτεχνικά σωματεία που αποτελούν τη βάση του επαγγελματικού αθλητισμού. Οι νέοι μηχανισμοί λειτουργούν προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας", αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην έκθεση.

Photo credits: AP Photo/Fernando Vergara

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ