ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η FIFA απέκλεισε το Κουβέιτ

Η FIFA απέκλεισε το Κουβέιτ

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ παρενέβη στο καταστατικό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και η FIFA απέκλεισε την Εθνική ομάδα και τους συλλόγους, από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Πολλές φορές η ΕΠΟ επικαλείται τον κίνδυνο αποκλεισμού της από τη FIFA, όταν το υφυπουργείο Αθλητισμού επιχειρεί να περάσει κάποιον κανονισμό που δεν εναρμονίζεται με το καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ωστόσο, η FIFA δεν αστειεύεται και αποδείχτηκε από την άμεση αποβολή του Κουβέιτ!

Οι κρατικές αρχές έκαναν ευθείες παρεμβάσεις στον κανονισμούς της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, με αποτέλεσμα την αντίδραση της FIFA. Δόθηκε διορία έως τις 15 Οκτωβρίου για να προωθηθούν οι αναγκαίες αλλαγές, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ακολούθησε ο αποκλεισμός της Εθνικής ομάδας και των συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η FIFA ενημέρωσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κουβέιτ ότι θα άρει τον αποκλεισμό μόνο όταν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της και αποκατασταθεί η ανεξαρτησία της. Το Κουβέιτ δίνει παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2016 στις 17 Νοεμβρίου ενάντια στη Μιανμάρ, ενώ βρίσκεται στη 2η θέση του 8ου ομίλου. Όμως, εάν διατηρηθεί η αποβολή, τότε θα μηδενιστεί.

Επιπλέον, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε διορία στο Κουβέιτ να αλλάξει τους κανονισμούς έως τις 27 Οκτωβρίου, διαφορετικά και αυτή θα το αποβάλλει από τις τάξεις της.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ