Η εθνική Αυστραλίας εξισώνει τα πριμ ανδρών και γυναικών

Ο ομογενής πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστραλίας, Κρις Νίκου, ανακοίνωσε μια ιστορική απόφαση: Την εξίσωση των πριμ σε ανδρική και γυναικεία εθνική ομάδα.

Στη λήψη μια ιστορικής απόφασης προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας, της οποίας ηγείται ο Έλληνας ομογενής δικηγόρος, Κρις Νίκου. Ανακοίνωσε την εξίσωση των απολαβών (πριμ) για την ανδρική (Caltex Socceroos) και τη γυναικεία (Westfield Matildas) εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Πλέον διεθνείς άνδρες και γυναίκες θα λαμβάνουν το ίδιο ποσό χρημάτων σε περίπτωση κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Κυπέλλου Εθνών Ασίας. Παράλληλα το 24% των εσόδων της ομοσπονδίας θα πάει στην εθνική γυναικών, αντίστοιχο ποσοστό χρημάτων που πηγαίνει και στην εθνική ανδρών.

"Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ και αυτή η απόφαση λαμβάνεται προς την κατεύθυνση υιοθέτησης αξιών ισότητας μεταξύ των δυο φίλων", υποστήριξε ο Κρις Νίκου. Αξίζει να τονιστεί ότι η εθνική Ανδρών βρίσκεται στην 44η θέση του country ranking της FIFA, ενώ η αντίστοιχη των γυναικών στην 8η!

Photo credits: AP Images

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.