ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η διάσημη τριανδρία της Παρτιζάνι Τιράνων

Η διάσημη τριανδρία της Παρτιζάνι Τιράνων

Λουτσιάνο Μότζι, Μάρκ Ιουλιάνο και Μπεμπέτο είναι μια τριάδα με ειδικό βάρος, που έχει στόχο να δώσει διαφορετική αίγλη στην Παρτιζάνι Τιράνων.

Μπορεί ο Λουτσιάνο Μότζι να "καβάτζωσε" τα 80 (13/7/1937) και η συμμετοχή του στο σκάνδαλο Calciopoli να είναι μια μαύρη ποδοσφαιρική κηλίδα που τον ακολουθεί, ωστόσο παραμένει ενεργός στα ευρωπαϊκά δρώμενα του αθλήματος.

Έστω κι αν αυτό σημαίνει πως το καταφύγιο του βρίσκεται στην Παρτιζάνι Τιράνων, ως ο άνθρωπος του Γκαζ Ντέμι, προέδρου της αλβανικής ομάδας.

Ο Μότζι ως δεξί χέρι του Ντέμι διατυμπάνιζε ότι στόχος της Παρτιζάνι είναι η σταθερή της παρουσία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, με απώτερο σκοπό την συμμετοχή στο Champions League. Φιλόδοξος αν μη τι άλλο ο Ιταλός...

Η διάσημη τριανδρία της Παρτιζάνι Τιράνων

Μάλιστα υπό αυτό το σκεπτικό, ο Μότζι εισηγήθηκε την πρόσληψη ενός ακόμη συμπατριώτη του, "δείχνοντας" τον Μαρκ Ιουλιάνο ως τον κατάλληλο άνθρωπο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μετά τα τμήματα υποδομής της Πάβια και τους Νέους της Λατίνα, δούλεψε στην πρώτη ομάδα της Λατίνα, την Κόμο και από τις 26 Ιουλίου του 2017 είναι ο προπονητής της Παρτιζάνι.

Στην ιταλική δυάδα έρχεται να προστεθεί ένα βαρύ όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Βραζιλιάνος Μπεμπέτο.

"Θα έχω τον ρόλο του συμβούλου του προέδρου. Πρόκειται για έναν τζέντλεμαν που έχει μεγάλο όραμα στο ποδόσφαιρο. Συζητήσαμε τα πάντα όταν είχε έρθει στη Βραζιλία.

Όταν αγωνιζόμουν στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια μας έλειπαν οι ακαδημίες. Είναι κάτι που εισηγήθηκα στον πρόεδρο. Δεν έχει νόημα να φτιάξεις μια ομάδα τώρα εάν δεν έχεις την βάση για το μέλλον. Ακόμη και όταν έπαιζα στη Φλαμένγκο είχα πει το ίδιο πράγμα στον πρόεδρο της.

Το σημαντικό δεν είναι να κατακτήσεις το πρωτάθλημα, αλλά να φτιάξεις μια ακαδημία. Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ η Αλβανία. Πιστεύω θα πάμε μπροστά. Θα είμαι πάντα στη διάθεση του προέδρου Ντέμι", δήλωσε στο περιθώριο της παρουσίασης του ο Μπεμπέτο.

"Μας συνδέει στενή φιλία με τον Μπεμπέτο και θέλαμε να συνεργαστούμε. Πρόκειται για μια νέα εμπειρία για τον σύλλογο, καθώς στο παρελθόν δεν είχαμε επαφές με τη Λατινή Αμερική", υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παρτιζάνι.

Πάντως το ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι αντιστρόφως ανάλογο με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί μετά τη συνεργασία με την... διάσημη τριανδρία. Η Παρτιζάνι μετράει 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και φιγουράρει στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Photo credits: fk partizani official website

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ