ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αποκάλυψη του Αντεμπαγιόρ για την απόπειρα αυτοκτονίας του

Tottenham Hotspurs' Emmanuel Adebayor during their English Premier League soccer match against Sunderland at the Stadium of Light, Sunderland, England, Saturday, Sept. 13, 2014. (AP Photo/Scott Heppell)
Tottenham Hotspurs' Emmanuel Adebayor during their English Premier League soccer match against Sunderland at the Stadium of Light, Sunderland, England, Saturday, Sept. 13, 2014. (AP Photo/Scott Heppell) AP

Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ αποκάλυψε τη στιγμή που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, την ημέρα που ο Ζοζέ Μουρίνιο ξέσπασε κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ σύγκρινε Βενγκέρ - Μουρίνιο.

Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έδωσε συνέντευξη στην Daily Mail και αποκάλυψε πως σε ηλικία 16 ετών αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. " Ήμουν 16 ετών. Το μόνο που ήθελα ήταν να βοηθήσω την οικογένειά μου, η οποία όμως μου ασκούσε μεγάλη πίεση. Στη Μετς έπαιρνα 3.500 το μήνα και η οικογένειά μου ζητούσε σπίτι 580.000 ευρώ. Το κλαμπ δεν άντεχε άλλο με τη συμπεριφορά μου. Υπήρχε ένα φαρμακείο κάτω από το διαμέρισμά μου.

Αγόρασα τρία πακέτα χάπια. Στο φαρμακείο δεν ήθελαν να μου τα πουλήσουν, αλλά τους είπα πως είναι για μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Τόγκο. Τα ετοίμασα όλα, ήπια το νερό μου και τα είχα όλα όπως έπρεπε, για να φύγω. Εκεί, μέσα στην νύχτα, τηλεφώνησε ο καλύτερός μου φίλος και μου έδιωξε την πίεση, μου είπε πως είχα λόγους για να ζω. "Μπορείς να αλλάξεις την Αφρική", μου είπε. Στη συνέχεια, σκέφτηκα πως είμαι ένας πωλητής ονείρων και τώρα δεν αγοράζω κανένα όνειρο. Αυτό με έκανε να εγκακαταλείψω την ιδέα να φύγω, σκέφτηκα ότι κάτι θα φυλά ο θεός για μένα".

Στη συνέντευξη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κριστιάνο Ρονάλντο, κατά την κοινή τους θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αφρικανός στράικερ θυμήθηκε την ημέρα που ο Ζοζέ Μουρίνιο ξέσπασε κατά του συμπατριώτη του επειδή δεν έπαιζε καλά. "Στο ημίχρονο νικούσαμε με 3-0. Ο Μουρίνιο μπήκε στα αποδυτήρια, κλώτσησε ένα ψυγείο, πέταξε κάτω νερά και μας... σκότωσε όλους. Μια άλλη φορά, είχε πει στον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όλοι λένε ότι είσαι ο καλύτερος στον κόσμο. Παίζεις τόσο άσχημα. Δείξε μου ότι είσαι ο καλύτερος». Στη συνέχεια ο Ρονάλντο έκανε χατ-τρικ".

Ο επιθετικός από το Τόγκο θυμήθηκε κι άλλο περιστατικό με τον Ρονάλντο, στο γυμναστήριο: " Εγώ και ο Σέρχιο Ράμος ήμασταν οι πιο δυνατοί. Στη συνέχεια ήρθε στο γυμναστήριο ο Ρονάλντο και μας λέει: «Αυτά που κάνετε νομίζετε ότι είναι δύσκολα;». Εμείς σε απάντησή του κάναμε πέντε επαναλήψεις και αυτός...30!".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης θέλησε να καταδείξει τη διαφορά του Ζοζέ Μουρίνιο από τον Αρσέν Βενγκέρ. Για τον Αλσατό θυμήθηκε τα λόγια του προς τον Ανρί σε παιχνίδι της Άρσεναλ: "Σε έναν αγώνα χάναμε 2-1 στο ημίχρονο και δεν παίζαμε καθόλου καλά. Ο Τιερί Ανρί είχε χάσει την προσοχή του. Τότε του λέει ο Βενγκέρ: «Ηρέμησε, είμαστε τέλεια. Έχουμε 65% κατοχή». Ο Ανρί του απάντησε: «Ποιος νοιάζεται; Χάνουμε». Αυτή είναι η διαφορά Βενγκέρ - Μουρίνιο".

Ο 35χρονος πια Αντεμπαγιόρ με θητεία μεταξύ άλλων σε Μετς, Μονακό, Σίτι, Τότεναμ και Κρίσταλ Πάλας, αγωνίζεται στην Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ από το 2017.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ