ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αγγλική ομοσπονδία δεν υποστηρίζει τον Πλατινί

Η αγγλική ομοσπονδία δεν υποστηρίζει τον Πλατινί

Η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή που ανακοίνωσε δημοσίως την άρση της υποστήριξης στον Μισέλ Πλατινί, εν όψει των προεδρικών εκλογών της FIFA.

Οι πιο πολλές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες προσανατολίζονται στην άρση της στήριξης στον Μισέλ Πλατινί για τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA, ωστόσο μέχρι στιγμής οι αμφισβητίες ενεργούσαν παρασκηνιακά και δεν υπήρχαν επίσημες ανακοινώσεις ή τοποθετήσεις.

Όμως, η αρχή έγινε από την αγγλική ομοσπονδία, η οποία δήλωσε δημοσίως ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τον πρόεδρο της UEFA, εφόσον επιμείνει στην απόφαση του να διεκδικήσει την ηγεσία της FIFA. Η FA αναγνώρισε το έργο του Γάλλου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, συμπληρώνοντας ότι επιθυμεί τη διαλεύκανση των κατηγοριών για την εμπλοκή του σε παράνομες συναλλαγές με τον Σεπ Μπλάτερ.

"Σε ακολουθία των εξελίξεων, το διοικητικό συμβούλιο της FA αποφάσισε σε συνεδρίαση του την Παρασκευή, να άρει την υποστήριξη του στην υποψηφιότητα του Μισέλ Πλατινί, μέχρι την οριστική απαλλαγή του από τη Δικαιοσύνη, για τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί. Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, η FA θα αποφασίσει ποιον θα υποστηρίξει για τις εκλογές για την προεδρία της FIFA" αναφέρει η ανακοίνωση.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα για το γόητρο του Πλατινί, διότι θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ομοσπονδίες. Προς το παρόν, δεν υπάρχει αντίδραση από τον Γάλλο ή τους συνεργάτες του.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ