ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Gold Cup: Πρόκριση στα πέναλτι για το Μεξικό, έκανε την έκπληξη η Αϊτή

Mexico players swarm goalkeeper Guillermo Ochoa (13) after he stopped the penalty kick by Costa Rica defender Keysher Fuller to give the team the win on penalty kicks during the shootout after the the a 1-1 tie in a CONCACAF Gold Cup soccer quarterfinal Saturday, June 29, 2019, in Houston. (AP Photo/Michael Wyke)
Mexico players swarm goalkeeper Guillermo Ochoa (13) after he stopped the penalty kick by Costa Rica defender Keysher Fuller to give the team the win on penalty kicks during the shootout after the the a 1-1 tie in a CONCACAF Gold Cup soccer quarterfinal Saturday, June 29, 2019, in Houston. (AP Photo/Michael Wyke) AP PHOTO/MICHAEL WYKE

Η Αϊτή πήρε σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Gold Cup, επικρατώντας 3-2 του Καναδά, ενώ το Μεξικό, με ήρωα τον Γκιγιέρμο Οτσόα απέκλεισε την Κόστα Ρίκα στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ., 5-4 πεν.).

Το Μεξικό, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκιγιέρμο Οτσόα, επικράτησε 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι της Κόστα Ρίκα και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Gold Cup. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε στο 1-1, με τον Ραούλ Χιμένες να δίνει το προβάδισμα στο Μεξκικό στο 44ο λεπτό και τον Μπράιαν Ρουίς να "απαντά" στο 52' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το "χρυσό γκολ", αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με συνέπεια να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Ραούλ Χιμένες θα μπορούσε από ήρωας να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος, αφού ο Λιονέλ Μορέιρα απέκρουσε το πέναλτί του, αλλά ο Ράνταλ Λεάλ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο τρίτο -κατά σειρά- πέναλτι της Κόστα Ρίκα.

Τελικά, τη λύση έδωσε ο Γκιγιέρμο Οτσόα, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Κέισερ Φούλερ και έστειλε την ομάδα του στους "4" της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Αϊτή, η οποία λίγη ώρα νωρίτερα έκανε την έκπληξη και πέταξε εκτός συνέχειας τον Καναδά, επικρατώντας με 3-2.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

30/6

Αϊτή - Καναδάς 3-2 (50' Νάζον, 70' πεν. Μπαζίλε, 76' Γκεριέρ / 18' Ντέιβιντ, 28' Καβαλίνι)

Μεξικό - Κόστα Ρίκα 1-1 [5-4 πεν.] (44' Ραούλ Χιμένες / 52' πεν. Μπράιαν Ρουίς)

01/07

00:30 Τζαμάικα - Παναμάς

03:00 ΗΠΑ - Κουρακάο

Photo Credits: AP Photo/Michael Wyke

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ