ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Globe Soccer Awards: Ρονάλντο ο κορυφαίος στον κόσμο, Λίβερπουλ η καλύτερη ομαδα

Globe Soccer Awards: Ρονάλντο ο κορυφαίος στον κόσμο, Λίβερπουλ η καλύτερη ομαδα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο στα Globe Soccer Awards 2019, ενώ ο Κλοπ αυτό του καλύτερου προπονητή και η Λίβερπουλ της Νο 1 ομάδας.

Η 11η έκδοση των Globe Soccer Awards τελέστηκε με κάθε επισημότητα στο Ντουμπάι και μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θριάμβευσε νικώντας τους Μέσι και Φαν Ντάικ και κατακτώντας το βραβείο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 2019.

"Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου, στους συμπαίκτες μου στην Γιουβέντους και στην οικογένειά μου. Ευχαριστώ το Ντουμπάι, που έρχομαι κάθε χρόνο και λατρεύω αυτό το μερος.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και όσους με ψήφισαν. Ελπίζω να είμαι εδώ την επόμενη χρονιά. Καλή χρονιά σε όλους", δήλωσε πανευτυχής ο CR7, που πήρε τον τίτλο για τέταρτη διαδοχική χρονιά και έκτη συνολικά από τις 11 συνολικά που έχει ζωή ο συγκεκριμένος θεσμός.

Όσον αφορά δε στο εκπληκτικό γκολ που σημείωσε πρόσφατα κόντρα στην Σαμπντόρια (πήδηξε στα 2 μέτρα και 56 εκατοστά για να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα με ασύλληπτη κεφαλιά), είπε:

"Ήταν ένα φανταστικό γκολ, από την αρχή της καριέρας μου έχω πετύχει 700 γκολ, αλλά είναι δύσκολο να πω ποιο ήταν το καλύτερο. Εκείνο το γκολ με κεφαλιά με την Σαμπντόρια ήταν ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο.

Πιστεύω ότι πήδηξα ψηλότερα από ότι υπολόγισαν. Είμαι υπερήφανος για όσα έχω πετυχει".

Πέρα από τον 34χρονο Πορτογάλο σούπερ σταρ, την τιμητική τους σε αυτά τα βραβεία είχε η Λίβερπουλ, με τους κόκκινους να ψηφίζονται ως η καλύτερη ομάδα στον κόσμο για το 2019, τον Γιούργκεν Κλοπ να παίρνει το βραβείο για τον κορυφαίο τεχνικό στον κόσμο και τον Άλισον να επιλέγεται ως ο καλύτερος τερματοφύλακας.

Ο Ζοάο Φέλιξ πήρε το βραβείο για τον παίκτη-αποκάλυψη μέσα στο 2019, ειδικά βραβεία καριέρας πήραν ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ Ράιαν Γκιγκς και ο μέσος της Γιουβέντους, Μίραλεμ Πιάνιτς, ενώ Μπενφίκα και Άγιαξ βραβεύτηκαν για τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ακαδημίες για τη χρονιά που φεύγει.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ