ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απίστευτη ατάκα του Μπόμπι Μουρ στον Μπανκς μετά την "απόκρουση του αιώνα"

Η απίστευτη ατάκα του Μπόμπι Μουρ στον Μπανκς μετά την "απόκρουση του αιώνα"
© GETTY IMAGES

Όταν ο Γκόρντον Μπανκς έπιασε την κεφαλιά του Πελέ που χαρακτηρίστηκε ως "η απόκρουση του αιώνα", ο Μπόμπι Μουρ γύρισε και του είπε μια ατάκα που έγραψε ιστορία.

Η Βραζιλία απέκλεισε την Αγγλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό, έφτασε μέχρι τον τελικό και διέλυσε την Ιταλία του Μπονισένια με 4-1. Για να ξεπεράσει όμως το εμπόδιο των "λιονταριών", έπρεπε να νικηθεί ο μεγάλος Γκόρντον Μπανκς.

Πράγματι, δέχθηκε ένα γκολ σε εκείνο το ματς, με το οποίο η σελεσάο προκρίθηκε, όμως έκανε και μια επέμβαση σε κεφαλιά του Πελέ, η οποία έμεινε στην ιστορία ως "η απόκρουση του αιώνα". Το πέταγμα του Μπανκς ήταν μυθικό, μοναδικό, ανεπανάληπτο...

Ο ίδιος ο Μπανκς, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, κάποια στιγμή αποκάλυψε μια στιχομυθία που είχε με τον Πελέ και μια τρομερή ατάκα που του είπε ο Μπόμπι Μουρ...

"Ο Πελέ ήρθε σε μένα. 'Νόμιζα ότι ήταν γκολ', μου είπε. 'Το ίδιο κι εγώ', του απάντησα. Όπως επέστρεφα για να πάρω τη θέση μου για το κόρνερ, γελούσα απ' αυτό που μου είπε ο Μπόμπι Μουρ. 'Μεγαλώνεις, Μπάνσκι. Κάποτε, αυτά τα μπλόκαρες'. Εννοείται πως ναι...", είχε πει ο Μπανκς!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ