ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκολ για βραβείο. Και μετά τι;

Γκολ για βραβείο. Και μετά τι;

Το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" δίνεται κάθε χρόνο στον ποδοσφαιριστή που σημειώνει το ομορφότερο γκολ. Τι συνέβη στην καριέρα των τελευταίων οκτώ νικητών; Τους βοήθησαν στην καριέρα τους τα υπέροχα γκολ που πέτυχαν; (PHOTOS, VIDEOS).

Το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" ενσωματώθηκε το 2009 στα βραβεία της "Χρυσής μπάλας". Από τότε, οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν ποιο γκολ θεωρούν ως το ομορφότερο κάθε σεζόν, έχοντας δέκα επιλογές. Θυμηθείτε τους οκτώ τελευταίους νικητές, αλλά και τι συνέβη στην καριέρα τους μετά το βραβείο που κατέκτησαν.

Από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, στον Μαλαισιανό Μοχντ Φαΐζ Σούμπρι που παραμένει πιστός στην Penang της χώρας του...

2009: ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ματς: Πόρτο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Ημερ/νία: 15 Απριλίου 2009

Γκολ για βραβείο. Και μετά τι;

Η κάτοχος του τροπαίου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αναδειχθεί ισόπαλη 2-2 στο Ολτν Τράφορντ με την Πόρτο, στο πρώτο ματς για τους "8" του Champions League. Στη ρεβάνς ο Κριστιάνο Ρονάλντο με σουτ από τα 36,5 μέτρα νίκησε τον Έλτον και χάρισε στους "κόκκινους διαβόλους" την πρόκριση στα ημιτελικά. Στον τελικό ο Πορτογάλος και η παρέα του ηττήθηκαν από τη Μπαρτσελόνα. Το καλοκαίρι που ακολούθησε, ωστόσο, ο Ρονάλντο πήρε μεταγραφή - ρεκόρ στη Ρεάλ Μαδρίτης, αντί του ποσού των 96 εκατ. ευρώ.

2010: ΧΑΜΙΤ ΑΛΝΤΙΤΟΠ

Ματς: Καζακστάν - Τουρκία 0-3

Ημερ/νία: 3 Σεπτεμβρίου 2010

Γκολ για βραβείο. Και μετά τι;

Η Εθνική ομάδα της Τουρκίας είχε ταξιδέψει στο Καζακστάν για τα προκριματικά του 2012. Ο Αρντά Τουράν είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους Τούρκους στο 24' και δύο λεπτά έγινε το 0-2 με φοβερό βολέ του Χαμίτ Αλτιντόπ. Εκείνο το διάστημα ο Αλτιντόπ αδυνατούσε να βρει μπόλικο χρόνο συμμετοχής στη Μπάγερν Μονάχου, αλλά όταν τέλειωσε το συμβόλαιό του, ήρθε η υπογραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοζέ Μουρίνιο.

2011: ΝΕΪΜΑΡ

Ματς: Σάντος - Φλαμένγκο 4-5

Ημερ/νία: 27 Ιουλίου 2011

Γκολ για βραβείο. Και μετά τι;

Τρομερό παιχνίδι ανάμεσα σε Φλαμένγκο και Σάντος. Μπορεί ο Ροναλντίνιο να έκανε χατ τρικ, αλλά ο Νεϊμάρ σημείωσε ένα τρομερό γκολ (έκανε το 3-0) και κέρδισε το βραβείο με το καλύτερο γκολ. Τότε σε 19 ετών ο Βραζιλιάνος, ο οποίος παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε για αυτόν, προτίμησε να μείνει στη Σάντος ακόμα δύο χρόνια, προτού υπογράψει στη Μπαρτσελόνα.

2012: ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΤΟΧ

Ματς: Φενέρμπαχτσε - Γκεντσλέρμπιρλιγί

Ημερ/νία: 3 Μαρτίου 2012

Γκολ για βραβείο. Και μετά τι;

Ο Μίροσλαβ Στοχ δεν "έπιασε" στην Τσέλσι και δόθηκε στη Φενέρμπαχτσε. Ο Σλοβάκος σε παιχνίδι απέναντι στην Γκεντσλέρμπιρλιγί πέτυχε ένα φοβερό γκολ με βολέ, δείγμα της ποιότητάς του. Πέντε χρόνια ύστερα από εκείνο το μνημειώδες τέρμα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός παίζει ακόμα στην ίδια ομάδα, αν και μεσολάβησαν δανεισμοί σε ΠΑΟΚ, Αλ Αΐν και Μπούρσασπορ.

2013: ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ

Ματς: Σουηδία - Αγγλία 4-2

Ημερ/νία: 14 Νοεμβρίου 2012

Γκολ για βραβείο. Και μετά τι;

Από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του Ζλάταν. Φιλικό της Εθνικής Σουηδίας απέναντι στην Αγγλία. Έχοντας ήδη σημειώσει τρία γκολ και ενώ το σκορ ήταν 3-2 υπέρ της ομάδας του, στις καθυστερήσεις επιχείρησε ένα τρομερό ψαλιδάκι έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ. Τότε ο Ζλάταν είχε ακόμα μερικούς μήνες συμβόλαιο στην Παρί Σεν Ζερμέν. Φεύγοντας από εκεί το 2016, είχε γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

2014: ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Ματς: Κολομβία - Ουρουγουάη 2-0

Ημερ/νία: 28 Ιουνίου 2014

Γκολ για βραβείο. Και μετά τι;

Σε παιχνίδι για τη φάση των "16" του Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Κολομβία έπαιξε με την Ουρουγουάη. Το γκολ που έβαλε ο Χάμες Ροντρίγκες θα μείνει στην ιστορία. Το ίδιο καλοκαίρι ο αριστεροπόδαρος επιθετικός πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.

2015: ΓΟΥΕΝΤΕΛ ΛΙΡΑ

Ματς: Γκοϊανέσια - Ατλέτικο Γκοϊανένσε

Ημερ/νία: 12 Μαρτίου 2015

Γκολ για βραβείο. Και μετά τι;

Από το 2009 μέχρι το 2014, μονάχα παίκτες φημισμένης αξίας έπαιρναν το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας". Το 2015 ο άσημος Βραζιλιάνος Γουέντελ Λίρα της Γκοϊανένσα κατάφερε να το κατακτήσει μετά το φοβερό ακροβατικό του. Σε ηλικία 28 ετών τότε ο Λίρα και αυτό το γκολ έμελλε να είναι από τα τελευταία του σε επαγγελματικό επίπεδο, αφού τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη δράση λόγω διαδοχικών τραυματισμών.

2016: ΜΟΧΝΤ ΦΑΪΖ ΣΟΥΜΠΡΙ

Ματς: Penang - Pahang 4-1

Ημερ/νία: 16 Φεβρουαρίου 2016

Γκολ για βραβείο. Και μετά τι;

Το τελευταίο χρονικά βραβείο κατέκτησε ο διεθνής Μαλαισιανός Μοχντ Φαΐζ Σούμπρι. Ένα ασύλλυπτο φάουλ που κατέληξε στα δίχτυα, αφού πρώτα η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, σε παιχνίδι ανάμεσα στην Penang και στην Pahang για το πρωτάθλημα. Και μπορεί το τέρμα του να είχε παγκόσμια απήχηση, αλλά ο Mohd Faiz Subri παραμένει πιστός στην Penang, στην οποία παίζει από το 2015.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ