ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκανέζος πρώην διεθνής υπέστη εγκεφαλικό και δυσκολεύεται να μιλήσει

Ghana's Junior Agogo challenges Morocco's Elamine Erbate during their African Cup of Nations soccer match in Accra, Ghana, Monday, Jan. 28, 2008. Ghana won the match 2-0.(AP Photo/Alastair Grant)
Ghana's Junior Agogo challenges Morocco's Elamine Erbate during their African Cup of Nations soccer match in Accra, Ghana, Monday, Jan. 28, 2008. Ghana won the match 2-0.(AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Τζούνιορ Αγκόγκο υπέστη εγκεφαλικό πριν από δύο χρόνια και ο άλλοτε διεθνής με την εθνική Γκανάς δεν μπορεί πλέον να μιλήσει κανονικά.

Ο Τζούνιορ Αγκόγκο αποκάλυψε το δράμα που βιώνει τα τελευταία δύο χρόνια, μιλώντας στο "BBC". Ο Γκανέζος πρώην διεθνής επιθετικός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2015 και στη συνέχεια έπεσε σε αφασία, με συνέπεια να αντιμετωπίζει προβλήματα ομιλίας.

"Είχα σκέψεις, όμως δεν άκουγα τη φωνή μου. Είμαι αγχωμένος για τη γλώσσα. Μπορώ να βρω λέξεις, αλλά είμαι αγχωμένος επειδή φοβάμαι εάν κάνω λάθος μια λέξη", δήλωσε ο 39χρονος που πραγματοποίησε καριέρα κυρίως σε Αγγλία και ΗΠΑ, ενώ στο τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε σε Ζάμαλεκ, Απόλλων Λεμεσού και Χιμπέρνιαν.

Η μητέρα του επεσήμανε ότι αυτό συμβαίνει συχνά και ότι "απλά παλεύει να προσφέρει μία συγκεκριμένη λέξη που θέλει να πει και αυτή η λέξη δεν του βγαίνει".

Ο Αγκόγκο υπήρξε 27 φορές διεθνής και σημείωσε 12 γκολ, ενώ πανηγύρισε την 3η θέση στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2008.

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ