ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουβέντους: Η μαφία χτυπά δημοσιογράφους και οπαδούς!

Juventus fans wave flags prior to the Italian Cup final soccer match between Juventus and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Juventus fans wave flags prior to the Italian Cup final soccer match between Juventus and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Μία δημοσιογραφική έρευνα για τη συνεργασία μεταξύ της μαφίας και οπαδών της Γιουβέντους έχει οδηγήσει ήδη έναν άνθρωπο σε αυτοκτονία, ενώ δημοσιογράφοι δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα.

Σκηνικά βγαλμένα από ταινίες συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία. Όλα ξεκίνησαν όταν σε εκπομπή της RAI 3 παρουσιάστηκε ρεπορτάζ που αφορούσε τις σχέσεις της μαφίας με κομμάτι των οπαδών της Γιουβέντους.

Η συνεργασία των δύο πλευρών αφορούσε την πώληση εισιτηρίων στη μαύρη αγορά με το ανάλογο κέρδος και για τις δύο πλευρές.

Ήδη, ένας οπαδός της Γιουβέντους ονόματι Ραφαέλο Μπούτσι έχει αυτοκτονήσει το 2016 και η αστυνομία τονίζει πως οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχτηκε. Ο Μπούτσι φέρεται να ήταν ένας από εκείνους που μίλησαν στην αστυνομία για τη συνεργασία της μαφίας με τους οπαδούς της Γιουβέντους.

Την ίδια ώρα, τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/11) ένας εκ των δημοσιογράφων της RAI που προχώρησαν στις αποκαλύψεις δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του! Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα άγνωστοι περιέλουσαν με βενζίνη την είσοδο του σπιτιού του και ευτυχώς για εκείνον χτύπησε ο συναγερμός αναγκάζοντας τους άνδρες της μαφίας να τραπούν σε φυγή.

Άλλωστε, όπως αναφέρει η ιταλική αστυνομία πιθανότατα οι δύο άνδρες απλώς να ήθελαν να εκφοβίσουν τον Ιταλό δημοσιογράφο και όχι να του κάνουν κακό. Σύμφωνα με αναφορές στα ιταλικά media, όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάστηκαν για τη συγκεκριμένη έρευνα δέχονται απειλές για τη ζωή τους.

Photo credits: AP Photo/Gregorio Borgia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ