ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιάγια Τουρέ: "Η FIFA δεν ενδιαφέρεται για τον ρατσισμό"

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάγια Τουρέ μίλησε για τον ρατσισμό στα γήπεδα και κατηγόρησε ευθέως την FIFA πως δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να αλλάξει την κατάσταση.

Ο Γιάγια Τουρέ αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Κίνας για την Κινγκτάο Χουανγκχάι με την ομάδα του να βρίσκεται ένα βήμα πριν την άνοδο. Στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης του συλλόγου του, ο Τουρέ σχολίασε τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Εθνικής Αγγλίας με την Βουλγαρία για τα προκριματικά του Euro 2020. Κατηγόρησε την FIFA πως δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να εξαλείψει τον ρατσισμό, αφού όπως ισχυρίστηκε ο 36χρονος πλέον Ιβοριανός, δεν την ενδιαφέρει να αλλάξει την κατάσταση.

"Πραγματικά είναι ντροπή. Συνεχώς μιλούν για τον ρατσισμό και ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα. Τίποτα δεν αλλάζει. Οι άνθρωποι της FIFA δεν φαίνεται να δίνουν την απαραίτητη σημασία στο θέμα. Απλά δεν ενδιαφέρονται. 'Ολη την ώρα μιλούν για αυτό, αλλά η κατάσταση παραμένει πάντα ίδια. Είναι πολύ ανησυχητικό, γιατί προκαλούνται πολλά προβλήματα.

Ειδικά στην Ιταλία δεν έχουν παρθεί τα σωστά μέτρα για την εξάλειψη του ρατσισμού και υπάρχουν συμπεριφορές που πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Ο Ντάλμπερτ και ο Λουκάκου είναι τα πιο πρόσφατα περιστατικά.

Για να αλλάξει όλο αυτό θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να φύγουν από το γήπεδο. Στην Κίνα, δεν με ενοχλεί κανείς επειδή είμαι μαύρος, έχουν σεβασμό, η κουλτούρα τους είναι διαφορετική. Στην Ευρώπη δεν σε σέβεται κανείς".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ