ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γερμανία - Αργεντινή 2-2: Το μεγάλο ντέρμπι είχε γκολ αλλά όχι νικήτρια

Argentina's Lucas Ocampos, right, celebrates after scoring his side's second goal during the international friendly soccer match between Germany and Argentina at the Signal Iduna Park stadium in Dortmund, Germany, Wednesday, Oct. 9, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Argentina's Lucas Ocampos, right, celebrates after scoring his side's second goal during the international friendly soccer match between Germany and Argentina at the Signal Iduna Park stadium in Dortmund, Germany, Wednesday, Oct. 9, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Γερμανία προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο 45λεπτο με Γκνάμπρι και Χάβερτς αλλά στο δεύτερο μέρος η Αργεντινή απάντησε με Αλάριο και Οκάμπος και απέσπασε 2-2 στο διεθνές φιλικό των δύο ομάδων στο Ντόρτμουντ (videos).

Στο χορτάρι του "Signal-Iduna Park" αναμετρήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης δύο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο, η Γερμανία των τεσσάρων κατακτήσεων Μουντιάλ και η Αργεντινή των δύο, και φρόντισαν να δικαιώσουν το βαρύ τους όνομα μέσα σε 90 αγωνιστικά λεπτά.

Τα πάντσερ του Γιόαχιμ Λεβ ήταν καταφανώς ανώτερα στο πρώτο ημίχρονο και απέκτησαν δίκαια το προβάδισμα με 2-0- με τα γκολ των Γκνάμπρι (15') και Χάβερτς (22'), όμως στο δεύτερο μέρος η αλμπισελέστε ανέβασε κατακόρυφα στροφές μετά το 60' και έμεινε όρθια σε αυτή τη σπουδαία διεθνή φιλική αναμέτρηση, με τους Αλάριο (66') και Οκάμπος (85') να γράφουν το τελικό 2-2.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε ήρεμα σε καθαρά αναγνωριστικούς ρυθμούς, όμως στη συνέχεια η Γερμανία πήρε τα γκέμια της αναμέτρησης και δεν τα άφησε ποτέ μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 14' έριξε προειδοποιητική βολη με το σουτ του Μπραντ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να αναγκάζει τον Μαρκεσίν να αποκρούσει με τα πόδια, για να έρθει το 1-0 ένα λεπτό αργότερα (15').

Ο Κλόστερμαν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Γκνάμπρι τσίμπησε υπέροχα τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, την έφερε μπροστά του αποφεύγοντας τρεις Αργεντινούς που προσπάθησαν να τον σταματήσουν και με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του κίπερ των φιλοξενουμένων, πανηγυρίζοντας το 10ο γκολ του σε 11 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Λεβ αύξησε την πίεσή της προκαλώντας ασφυξία στους Αργεντινούς που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, για να έρθει απολύτως φυσιολογικά και δεύτερο γκολ στο 22' μέσα από μία ταχύτατη μεταφορά της μπάλας από το χώρο του κέντρου στα καρέ της αλμπισελέστε.

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, οι Κλόστερμαν και Γκνάμπρι άλλαξαν υποδειγματικά τη μπάλα και αυτή έφτασε στα πόδια του Χάβερτς (από ασίστ του Γκνάμπρι), για να εκτελέσει με σουτ εντός περιοχής τον Μαρκεσίν και να γράψει το 2-0 με το πρώτο του γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Στο 31' η Γερμανία άγγιξε και τρίτο γκολ, όταν από την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Χάλστενμπεργκ με το αριστερό, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει στο 33' η πρώτη αντίδραση από πλευράς Αργεντινής στο παιχνίδι: ο Ντε Πάουλ έπιασε ένα σουτ κεραυνό εκτός περιοχής, με τον Τερ Στέγκεν να αδυνατεί να αποκρούσει αλλά για καλή του τύχη η μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι.

Αυτή δεν ήταν πάντως η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου 45λεπτου καθώς αυτή άνηκε στους παίκτες του Λεβ και στον ασταμάτητο (με κεκτημένη ταχύτητα από τα τρομερά παιχνίδια που κάνει φέτος με την Μπάγερν από την αρχή της σεζόν) Γκνάμπρι. Ο Κίμιχ τον βρήκε στο 45' με εκπληκτική μακρινή μπαλιά και εκείνος αφού κατέβασε τη μπάλα επιχείρησε το δεξί διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, για να δει τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μαρκεσίν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Γερμανία με το τετ α τετ του Τζαν με τον Μαρκεσίν στο 55' να βρίσκει νικητή τον γκολκίπερ της Αργεντινής, για να ακολουθήσει όμως αντιστροφή σκηνικού και την αλμπισελέστε να είναι κυρίαρχη από το 60' μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ο Σκαλόνι προχώρησε σε τρεις αλλαγές μέχρι το 62' και κέρδισε τη μάχη στο χώρο του κέντρου, με τη μείωση του σκορ να έρχεται στο 66': Ο Ακούνια έβγαλε σέντρα ξυράφι από τα αριστερά και ο Αλάριο έπιασε αμαρκάριστος τη γυριστή κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία της εστίας του Τερ Στέγκεν (2-1) και να πανηγυρίσει το δεύτερο διεθνές του γκολ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (70') η Αργεντινή φλέρταρε με το 2-2 αλλά το σουτ του Παρέδες μπλοκαρίστηκε από τον Τερ Στέγκεν, ενώ στο 79' οι Λατινοαμερικανοί είχαν νέα καλή στιγμή, με τον κίπερ της Μπαρτσελόνα να αποκρούει το σουτ του Αλάριο μέσα από την περιοχή.

Τελικά, η ομάδα του Σκαλόνι είδε την πίεσή της να αποφέρει καρπούς στο 85', και πάλι μέσα από συνεργασία παικτών της που είχαν περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο: ο Αλάριο έκανε εντυπωσιακή κούρσα κατά μέτωπο και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε τη μπάλα στον Οκάμπος, ο οποίος στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της χώρας του νίκησε τον Τερ Στέγκεν και έγραψε το τελικό 2-2.

Αποτέλεσμα που κρίνεται απόλυτα δίκαιο, με την Γερμανία να είναι καταιγιστική στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και να παίρνει άξια το προβάδισμα αλλά την Αργεντινή να απαντάει με το ίδιο νόμισμα στο δεύτερο ημίχρονο και να φεύγει από το Ντόρτμουντ με την ηθική ικανοποίηση πως έμεινε όρθια παρά το σημαντικό ντεσαβαντάζ που είχε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2-2 (HIGHLIGHTS):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ