ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

France Football: Οι πέντε καλύτερα αμειβόμενοι παίκτες και προπονητές

FC Barcelona's Lionel Messi, right, and his coach Ernesto Valverde ahead of the Joan Gamper trophy friendly soccer match between FC Barcelona and Boca Juniors at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Aug. 15, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi, right, and his coach Ernesto Valverde ahead of the Joan Gamper trophy friendly soccer match between FC Barcelona and Boca Juniors at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Aug. 15, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Το France Football δημοσίευσε τη λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές και ο Μέσι βρίσκεται στην κορυφή, ο Σιμεόνε είναι ο καλύτερα αμειβόμενος προπονητής, ενώ στην πεντάδα είναι και ο Βαλβέρδε.

Το France Football έφτιαξε μια λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη, όχι μόνο με βάση το συμβόλαιό τους, αλλά απ' όλες τις πηγές εσόδων τους και γνωστοποίησε την πρώτη πεντάδα. Η συνολική λίστα θα δημοσιευθεί στις 2 Απριλίου στο τεύχος του περιοδικού.

Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, βάζοντας στους λογαριασμούς του 130.000.000 ευρώ, το οποίο αφορά τόσο τα χρήματα που παίρνει από τη Μπαρτσελόνα, όσο και από την εμπορική εκμετάλλευση του ονόματός του.

Δεύτερος έρχεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους με 113.000.000 ευρώ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Νεϊμάρ της Παρί (91.500.000 ευρώ), ο Αντουάν Γκριεζμάν της Ατλέτικο (44.000.000 ευρώ) και Γκάρεθ Μπέιλ της Ρεάλ (40.200.000 ευρώ). Αν μη τι άλλο, πρόκειται για λεφτά που ζαλίζουν!

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΙΜΕΟΝΕ, ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Όσον αφορά στους πέντε καλύτερα αμειβόμενους προπονητές, στην κορυφή είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος βάζει στην... τσέπη του 41.000.000 ευρώ και είναι τόσο το συμβόλαιό του με την Ατλέτικο, αλλά και τις άλλες εμπορικές δραστηριότητές του.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο λαμβάνει 31.000.000 ευρώ, αν και παραμένει... άνεργος. Βέβαια, προσμετράται ασφαλώς η περίοδος που ήταν στη Γιουνάιτεντ, όπερ σημαίνει ότι το 2020 θα είναι χαμηλότερα στη λίστα. Τρίτος είναι ο Τιερί Ανρί με 25.500.000 ευρώ, ο οποίος επίσης δεν έχει πλέον δουλειά, αφού τον αντικατέστησε ξανά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στη Μονακό.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα της Μάντσεστερ Σίτι είναι τέταρτος με 24.000.000 ευρώ, ενώ η πεντάδα συμπληρώνεται από τον άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού και νυν της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, με 23.000.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Ποιος να το περίμενε για τον "Τσινγκούρι" ότι θα έφτανε να βγάζει τόσα πολλά χρήματα!

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ