ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φλαμένγκο: Σοκαρισμένοι με την τραγωδία οι Λεονάρντο και Πακετά της Μίλαν

Friends, fans and journalists stand at the entrance of the Flamengo soccer training center as they wait for information after a fire in the facilities of the soccer club in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Feb. 8, 2019. Firefighters say a number of people have died in an early morning fire at a training facility of one Brazil's largest soccer clubs.. (AP Photo/Leo Correa)
Friends, fans and journalists stand at the entrance of the Flamengo soccer training center as they wait for information after a fire in the facilities of the soccer club in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Feb. 8, 2019. Firefighters say a number of people have died in an early morning fire at a training facility of one Brazil's largest soccer clubs.. (AP Photo/Leo Correa) AP PHOTO/LEO CORREA

Η ποδοσφαιρική Βραζιλία θρηνεί για την απώλεια 10 ψυχών από τη φωτιά που ξέσπασε στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο, και οι Λεονάρντο και Λούκας Πακετά παραδέχτηκαν πως είναι ακόμα σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβη στην πατρίδα τους.

Ραντεβού με το θάνατο είχαν τέσσερα παιδιά των ακαδημιών της Φλαμένγκο, δύο έφηβοι ποδοσφαιριστές υπό δοκιμή και τέσσερις εργαζόμενοι, καθώ κάηκαν στον ύπνο τους από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο προπονητικό κέντρο της βραζιλιάνικης ομάδας.

Την ώρα μάλιστα που ο τραγικός κατάλογος των νεκρών δεν αποκλείεται να μεγαλώσει, από τη στιγμή που δύο 15χρονοι και ένας 14χρονος νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δύο άνθρωποι του ποδοσφαίρου που έχουν ιδιαίτερη σχέση με την "Φλα" και τώρα υπηρετούν την Μίλαν, πήραν θέση για τα όσα συνέβησαν μέσω δηλώσεών τους στα ιταλικά ΜΜΕ.

"Είμαι συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη στο προπονητικό κέντρο "Ninho do Urubu", όταν άρχισα να παίζω στα τμήματα υποδομής της Φλαμένγκο υπήρχε μόνο το έδαφος και το όνειρο να κατασκευαστεί ένα αθλητικό κέντρο υψηλού επιπέδου.

Θα ήθελα να αγκαλιάσω όλες τις οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς. Η σκέψη μου και η προσευχή μου είναι για εκείνους τους νεαρούς που ακολουθούσαν το όνειρο να γίνουν ποδοσφαιριστές", τόνισε ο γενικός διευθυντής της Μίλαν, Λεονάρντο, που έπαιξε στα φυτώρια της Φλαμένγκο από το 1984 ως το 1987, πριν πάρει μεταγραφή στην πρώτη ομάδα.

Έντονα δεμένος με την Φλαμένγκο είναι όμως και το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της Μίλαν, Λούκα Πακετά, που έπαιζε μόλις λίγες εβδομάδες πριν στους "ροσονέρι" της Βραζιλίας πριν μετακινηθεί στους ομόχρωμους της Ιταλίας.

"Είναι τεράστια η θλίψη, πέρασα 12 χρόνια της ζωής μου σε αυτό το περιβάλλον. Η επιθυμία κάποιων παιδιών να γίνουν ποδοσφαιριστές, όνειρα και στόχοι διακόπηκαν από μία απίστευτη τραγωδία!

Εύχομαι μεγάλη δύναμη στις οικογένειες και στις φίλες, μακάρι ο Θεός να ανακουφίσει τις καρδιές όλων. Ας προσευχηθούμε", έγραψε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στο λογαριασμό του στο Instagram.

Photo Credits: AP Photo/Leo Correa

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ