ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA Best: O Φαν Ντάικ έδειξε ανωτερότητα και ψήφισε τον Μέσι

Liverpool's Virgil van Dijk gestures during the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Sept. 14, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Virgil van Dijk gestures during the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Sept. 14, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Μέσι και Ρονάλντο ήταν οι μεγάλοι του αντίπαλοι στη μάχη για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της FIFA, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Φαν Ντάικ να δείξει ανωτερότητα και να ψηφίσει τον φορ Μπαρτσελόνα.

Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν μία διαχρονική κόντρα για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο και αυτό φάνηκε και στην εκδήλωση που διοργάνωσε η FIFA στη Σκάλα του Μιλάνου το βράδυ της Δευτέρας, με τον Πορτογάλο (απόντας από το γκαλά) να σνομπάρει τον Αργεντινό και να δίνει τις τρεις ψήφους του για το βραβείο του καλύτερου παίκτη του 2019 στους Ντε Λιχτ, Ντε Γιονγκ και Εμπαπέ.

Την ίδια ώρα ωστόσο ο Βιρτζίλ Φαν Ντάικ έδειξε πως διαθέτει ψηλό ποδοσφαιρικό παράστημα όχι μόνο εντός αλλά και εκτός γηπέδων, αφού δεν είχε πρόβλημα να δώσει τη μεγαλύτερη ψήφου του για τον τίτλο του κορυφαίου στον άμεσο ανταγωνιστή του, Λιονέλ Μέσι, με τους δύο συμπαίκτες του στην Λίβερπουλ Σαλάχ και Μανέ να αποτελούν τη δεύτερη και την τρίτη επιλογή του αντίστοιχα.

"Είσαι ήδη ηγέτης όπως ο Μέσι και ο Ρονάλντο που έχουν κυριαρχήσει στα βραβεία εδώ και πολλά χρόνια. Αποτελούν και οι δύο πρότυπα για τους νεαρούς παίκτες. Δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτά τα ύψη αν δεν είσαι ξεχωριστός παίκτης. Και το ίδιο ισχύει για τον Βιρτζίλ", τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον παίκτη του στην Λίβερπουλ, στο περιθώριο των βραβεύσεων.

Netherlands defender Virgil van Dijk arrives with his partner Like Nooitgedagt to attend the Best FIFA soccer awards, in Milan's La Scala theater, northern Italy, Monday, Sept. 23, 2019. Virgil van Dijk is up against five-time winners Cristiano Ronaldo and Lionel Messi for the FIFA best player award and United States forward Megan Rapinoe is the favorite for the women's award. (AP Photo/Luca Bruno)
Netherlands defender Virgil van Dijk arrives with his partner Like Nooitgedagt to attend the Best FIFA soccer awards, in Milan's La Scala theater, northern Italy, Monday, Sept. 23, 2019. Virgil van Dijk is up against five-time winners Cristiano Ronaldo and Lionel Messi for the FIFA best player award and United States forward Megan Rapinoe is the favorite for the women's award. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φαν Ντάικ στηρίζει άμεσο ανταγωνιστή του σε σημαντική ψηφοφορία αφού λίγους μήνες πριν είχε αποκαλύψει πως ψήφισε τον Ραχίμ Στέρλινγκ για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς στην Premier League, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι να κοντράρεται μαζί του για το σχετικό βραβείο.

"Ψήφισα τον Ραχίμ Στέρλινγκ. Έκανα αυτό που πίστευα και πίστευα πως αξίζει τον τίτλο. Έχει μία φανταστική σεζόν. Νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα ψηφίσει τον Μπερνάντο Σίλβα επίσης και μερικούς ακόμα παίκτες από την Μάντσεστερ Σίτι.

Αλλά είμαι απλά ειλικρινής. Νομίζω ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά ως παίκτης. Θα δούμε αν θα κερδίσει το βραβείο", δήλωνε τον περασμένο Απρίλιο ο Ολλανδός στόπερ της Λίβερπουλ, με τον τίτλο να καταλήγει τελικά στον ίδιο.

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira, AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ