ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φαβορί ο Μέσι για τη "Χρυσή Μπάλα"

FC Barcelona's Lionel Messi, from Argentina, holds up his Ballon d'Or (Golden Ball) award as European Footballer of the Year prior the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Athletic Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Jan. 17, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi, from Argentina, holds up his Ballon d'Or (Golden Ball) award as European Footballer of the Year prior the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Athletic Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Jan. 17, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Φαν Ντάικ μπορεί να έκανε μία εξαιρετική χρονιά και να κατέκτησε το Champions League, όμως σύμφωνα με ισπανικά Mέσα, ο Λιονέλ Μέσι είναι το φαβορί για τη "Χρυσή Μπάλα".

Μπορεί να έκανε τα πάντα την περσινή χρονιά ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ όντας ο απόλυτος ποδοσφαιριστής και πρωταγωνιστής στην πορεία της Λίβερπουλ μέχρι τον τελικό του Champions League και την κατάκτηση του τροπαίου, όμως όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι αυτός που θα πάρει το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της σεζόν.

Σύμφωνα με ισπανικά Mέσα και την " MundoDeportivo", φαβορί για να κατακτήσει τη "Χρυσή Μπάλα" είναι ο Λιονέλ Μέσι. Τις τελευταίες ώρες έχει κυκλοφορήσει μία είδηση πως άνθρωποι του γαλλικού περιοδικού France Football βρίσκονται ήδη στη Βαρκελώνη για να προετοιμάσουν το αφιέρωμα στον Αργεντινό ενόψει της βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 2 του Δεκέμβρη στο Παρίσι.

Στην ψηφοφορία συμμετέχουν 182 δημοσιογράφοι, ενώ υποψήφιοι μαζί με τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό και τον 32χρονο μάγο της Μπαρτσελόνα, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, οι Σαλάχ και Μανέ της Λίβερπουλ αλλά και το nextbigthing του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Μέσι τη χρονιά που μας πέρασε κατέκτησε την Primera Division στην Ισπανία αλλά και το "χρυσό παπούτσι" ως πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη με 44 γκολ και 17 ασίστ σε 52 παιχνίδια, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.

Εάν η Μέσι κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο, τότε θα φτάσει τις έξι κατακτήσεις μετά το 2009, το 2010, το 2011, το 2012 και το 2015 αφήνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις πέντε και θα είναι μόνος πρώτος.

Photo Credits: AP / Manu Fernandez

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ