ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έβαλε "χέρι" στη Ζενίτ ο Πούτιν

Russian Prime Minister Vladimir Putin is seen during his meeting with Education Minister Andrei Fursenko at the Novo-Ograyovo residence outside Moscow, Wednesday, July 1, 2009. (AP Photo/RIA-Novosti, Alexei Nikolsky, Pool)
Russian Prime Minister Vladimir Putin is seen during his meeting with Education Minister Andrei Fursenko at the Novo-Ograyovo residence outside Moscow, Wednesday, July 1, 2009. (AP Photo/RIA-Novosti, Alexei Nikolsky, Pool) ASSOCIATED PRESS

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ζενίτ, Σεργκέι Φουρσένκο όπου μεταξύ άλλων του έβαλε "χέρι" για τους πολλούς ξένους στο ρόστερ της ομάδας του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν διστάζει να τα "χώσει" σε όποιον θέλει ακόμα και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Με μία μικρή αναζήτηση μπορεί να βρει κανείς πολλά τέτοια βίντεο με τα... θύματα του να είναι Υπουργοί, βιομήχανοι και πολλοί άλλοι.

Ο τελευταίος που τα άκουσε ήταν ο Σεργκέι Φουρσένκο. Ο πρόεδρος της Ζενίτ συναντήθηκε για επιχειρηματικούς λόγους με τον Ρώσο Πρόεδρο αλλά τελικά η κουβέντα τους πήγε στο ποδόσφαιρο.

Για την ακρίβεια την πήγε ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Φουρσένκο ο Πούτιν τον διέκοψε λέγοντας του: "Καλά τα πας Σεργκέι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα πραγματικό ρωσικό παιχνίδι. Οκτώ ξένοι στο γήπεδο με την Ζενίτ κόντρα στην Ρεάλ Σοθιεδάδ στο Europa League. Αρχικό σχήμα με δύο παίκτες και τον τερματοφύλακα της εθνικής Ρωσίας. Αυτά που μας λες είναι αρκετά ενδιαφέροντα αλλά τα δεδομένα είναι διαφορετικά".

Ο Σεργκέι Φουρσένκο έσπευσε να απαντήσει στον Ρώσο Πρόεδρο λέγοντας μεταξύ άλλων: "Κ. Πούτιν προσπαθούμε να κρατάμε το όριο σε κάθε αγώνα. Η αναμέτρηση κόντρα στους Ισπανούς ήταν το μοναδικό που είχαμε τόσους ξένους. Προετοιμάζουμε τους Ρώσους αθλητές για την Εθνική ομάδα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Αν κάποιος απορεί για την απάντηση του Φουρσένκο αξίζει να επισημάνουμε ότι είναι παιδικός φίλος με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ και ο αδερφός του Αντρέι Φουρσένκο αποτελεί σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου.

Ακολουθεί η ενδεκάδα της Ζενίτ και σε παρένθεση η χώρα καταγωγής των παικτών

Λούνεβ (Ρωσία)

Ιβάνοβιτς (Σερβία)

Μαμάνα (Αργεντινή)

Μέβλια (Σλοβενία)

Κρίσιτο (Ιταλία)

Κρανεβίτερ (Αργεντινή)

Λεάντρο Παρέδες (Αργεντινή)

Κουζάεβ (Ρωσία)

Ριγκόνι (Αργεντινή)

Ντριούσι (Αργεντινή)

Κοκόριν (Ρωσία)

Photo credits: AP Photo/RIA-Novosti, Alexei Nikolsky, Pool

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ