ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Βραζιλίας: Πήραν από τον Νεϊμάρ το περιβραχιόνιο του αρχηγού

Brazil's soccer player Neymar takes a rest during a practice at the Granja Comary training center ahead the Copa America tournament in Teresopolis, Brazil, Saturday, May 25, 2019. (AP Photo/Silvia Izquierdo)
Brazil's soccer player Neymar takes a rest during a practice at the Granja Comary training center ahead the Copa America tournament in Teresopolis, Brazil, Saturday, May 25, 2019. (AP Photo/Silvia Izquierdo) AP PHOTO/SILVIA IZQUIERDO

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας αποφάσισε να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Νεϊμάρ και να το δώσει ενόψει Copa America στον Ντάνι Άλβες.

Ο Ντάνι Άλβες είναι ο νέος αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να αποφασίζει -με τη σύμφωνη γνώμη του ομοσπονδιακού τεχνικού Τίτε- να πάρει το περιβραχιόνιο από τον Νεϊμάρ και να το δώσει στον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

"Ο Ντανιέλ Άλβες θα είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας στα φιλικά ματς απέναντι στο Καταρ και στην Ονδούρα και στο Copa America 2019 που θα γίνει στην Βραζιλία", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία, με το Copa America, που έχει να κατακτήσει από το 2007 η "Σελεσάο", να διεξάγεται από 14 Ιουνίου ως 7 Ιουλίου (Βολιβία, Βενεζουέλα και Περού οι αντίπαλοι της Βραζιλίας στην πρώτη φάση).

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Τίτε είχε ορίσει μόνιμο αρχηγό της ομάδας τον Νεϊμάρ μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018 από το Βέλγιο, όμως δεχόταν έντονες πιέσεις το τελευταίο διάστημα να προχωρήσει σε αλλαγή αρχηγού λόγω των πειθαρχικών παραπτωμάτων του 27χρονου μεσοεπιθετικού.

Συγκεκριμένα, ο Νεϊμάρ είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών αγώνων από τις γαλλικές ποδοσφαιρικές αρχές στις αρχές Μαΐου για το χτύπημσε οπαδό μετά την ήττα της Παρί από την Ρεν στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ είχε πρωταγωνιστήσει και σε καυγά στα αποδυτήρια της Παρί με συμπαίκτες του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας, ο Τίτε ενημέρωσε τον Νεϊμάρ για την απόφασή του το περασμένο Σάββατο ενώ το νέο του ρόλο ο Άλβες τον έμαθε την Κυριακή (26/5).

Σημειώνεται πως ο 36χρονος μπακ μετράει ήδη 138 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του ενώ έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού άλλες τέσσερις φορές, με την τελευταία να είναι στη φιλική νίκη με 1-0 επί της Γερμανίας το 2018.

Photo Credits: AP Photo/Silvia Izquierdo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ