ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρλινγκ Χάλαντ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το 19χρονο wonderkid

Έρλινγκ Χάλαντ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το 19χρονο wonderkid

Ο φοβερός 19χρονος, Έλινγκ Χάλαντ τρέλανε όλη την Ευρώπη με το χατ-τρικ του στο Σάλτσμπουργκ - Γκενκ 6-2. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Νορβηγό "κίλερ".

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Έρλινγκ Χάλαντ. Σήμερα, όλη η Ευρώπη παραμιλάει με τα κατορθώματά του.

Οι μυημένοι στο σκάουτινγκ, ήξεραν τις δυνατότητες αυτού του 19χρονου γκολτζή της Σάλτσμουργκ. Η χθεσινή μαγική βραδιά του ανήκει δικαιωματικά, αφού με το χατ - τρικ που πέτυχε έγραψε ιστορία και μας συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Το Sport24.gr παρουσιάζει το who is who του Χάλαντ μέσω των πέντε βασικών πραγμάτων που πρέπει να γνωρίζετε για εκείνον.

1. ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ 9 ΓΚΟΛ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ

Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου του 2019, ο 18χρονος τότε Έρλινγκ Χάλαντ αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας. Οι Σκανδιναβοί βρήκαν απέναντι τους την Ονδούρα με τον Χάλαντ να κάνει πάρτι πετυχαίνοντας εννέα τέρματα, διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο, με το ένα τέρμα να είναι καλύτερο από το άλλο.

Σκόραρε με πλασέ στην κίνηση, με σουτ εντός αλλά και εκτός της περιοχής, ενώ μόλις το ένα τέρμα ήρθε από εκτέλεση πέναλτι. Το πιο σημαντικό όμως ήταν η συνολική του εικόνα καθώς δεν συναντάς κάθε μέρα ποδοσφαιριστές με ύψος 1.94μ. που θα έχουν τόσο καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και θα συνάμα θα ντριμπλάρουν με χαρακτηριστική άνεση τους αντιπάλους τους. Ο συνδυασμός αυτός είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με αυτά τα εννιά γκολ και έγραψε ιστορία αφού κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο στο παρελθόν.

2. Ο ΡΟΪ ΚΙΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

To περιβάλλον του 19χρονου ήταν αμιγώς ποδοσφαιρικό, αφού είχε πατέρα ποδοσφαιριστή και μάλιστα με καριέρα δέκα ετών στην Premier League. Ο Αλφ Ινγκ Χάλαντ ξεκίνησε από την Νότιγχαμ Φόρεστ το 1993 πραγματοποιώντας 75 εμφανίσεις, στην συνέχεια πέρασε μία τριετία στην Λιντς, ενώ το 2000 πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι.

Οι περισσότεροι θα τον θυμούνται από το δολοφονικό μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Ρόι Κιν σε έναν αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σίτι, που του έκοψε πρόωρα την καριέρα αφού ο τραυματισμός του τον ανάγκασε να σταματήσει μόλις στα 30 του χρόνια.

3.ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΤ

Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Bryne στην Νορβηγία και γρήγορα έδειξε πως ξεχώριζε, με το ταλέντο του να κάνει μεγάλη εντύπωση. Η άνοδος του στην πρώτη ομάδα αρχικά τον δυσκόλεψε αφού δεν μπορούσε να βρει δίχτυα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Κάπου εκέι ήρθε η μεταγραφή του στην Μόλντε του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Από εκέι και πέρα δεν ξανακοίταξε πίσω του.

Έρλινγκ Χάλαντ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το 19χρονο wonderkid

Στην Μόλντε σκόραρε 20 τέρματα και έδωσε 6 ασίστ, ενώ το επιβλητικό στυλ παιχνιδιού του έκανε τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης ν;α ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του. Στην Νορβηγία έμεινε για μόλις δύο χρόνια αφού οι εμφανίσεις του ενεργοποίησαν τους σκάουτερ της Σάλτσμουργκ που έτρεξαν για να πάρουν την υπογραφή του 19χρονου. Την 1 Ιανουαρίου του 2019 μετακινήθηκε στην Αυστρία για 5 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος. Φέτος έχει ήδη πετύχει 17 τέρματα σε 9 εμφανίσεις και δείχνει πως έχει έρθει για να μείνει.

4. ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ

Ο Χάλαντ μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του Champions League με τα τρία γκολ που σκόραρε. Ο 19χρονος πέτυχε χατ - τρικ στο ντεμπούτο του κάτι που έχουν καταφέρει ελάχιστοι, όπως οι Φαν Μπάστεν, Γκραφίτε, Ιακουίντα και Ρούνεϊ.

Βέβαια ο 19χρονος είναι ο μόναδικός teenager μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, ενώ το κατάφερε σε μόλις ένα ημίχρονο.

5. ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΛΙΝΤΣ

Σε παλαιότερη συνέντευξη του στην Νορβηγική εφημερίδα Aftenpostnen είχε αποκαλύψει πως από μικρός υποστηρίζει την Λιντς και είναι οπαδός της. Μάλιστα ο Χάλαντ τόνισε πως θέλει να γίνει η καλύτερη version του εαυτού του στο μέλλον και πως όνειρό του είναι να κερδίσει ένα πρωτάθλημα με την αγγλική ομάδα.

"Όνειρό μου είναι να κερδίσω την Premier League με την Λιντς. Tα γκολ με βελτιώνουν πολύ και η αλήθεια είναι πως ίσως με βοηθήσουν να κάνω μεγαλύτερη καριέρα από τον πατέρα μου. Θα ήθελα να τον ξεπεράσω και να πραγματοποιήσω περισσότερες εμφανίσεις."

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ