ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρευνα για τη μεταγραφή του Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης

Έρευνα για τη μεταγραφή του Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη (17/2) ήταν η μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης και το αν χρησιμοποιήθηκαν τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογούμενων για να πραγματοποιηθεί.

Τρία μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέθεσαν αίτηση να ερευνηθεί η μεταγραφή του Μπέιλ στη Ρεάλ καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως χρησιμοποιήθηκαν έμμεσα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων για να πραγματοποιηθεί.

Πριν από λίγο καιρό είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο το ακριβές ποσό που είχε δώσει η Ρεάλ για να κάνει δικό της τον Μπέιλ από την Τότεναμ. Τα χρήματα που έδωσαν οι "μερένγκες" ανέρχονται στα 101.000.000 ευρώ, αλλά δεν βγήκε όλο το ποσό από τα ταμεία της.

Για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή, η Bankia, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ισπανία, έδωσε μεγάλο δάνειο στην ομάδα του Φλορεντίνο Πέρεθ. Πριν δώσει αυτό το δάνειο, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε δώσει στην τράπεζα 18.000.000.000 ευρώ για να σωθεί. Αυτό το υπέρογκο ποσό αποτελούνταν από τους φόρους που πλήρωναν και πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Μετά την είσπραξη του ποσού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Bankia έπαψε να είναι ιδιωτική και έτσι δεν μπορούσε να πράξει κατά βούληση. Παρ' όλα αυτά, έδωσε κανονικά το δάνειο στους "μερένγκες" για να πάρουν τον Μπέιλ.

Αν προχωρήσουν, τελικά, οι έρευνες και φανεί πως η μεταγραφή του Μπέιλ είναι παράνομη, ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς πάνω στη Ρεάλ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ