ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίθεση με ρόπαλα στον προπονητή της Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Επίθεση με ρόπαλα στον προπονητή της Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Ο προπονητής της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Μάριο Τσβιτάνοβιτς, δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση έξω από το σπίτι του από δύο αγνώστους, που τον τραυμάτισαν με ρόπαλα.

Σε ενέδρα έπεσε ο προπονητής της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Μάριο Τσβιτάνοβιτς, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από δύο μασκοφόρους αγνώστους με ρόπαλα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο 42χρονος προπονητής, ο οποίος ανέλαβε τον σύλλογο τον Ιούλιο, υπέστη κάταγμα στο χέρι του από το επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από το σπίτι του, καθώς επέστρεφε από την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 6-0 επί της Μπόρατς Ιμπρίοβετς για το κύπελλο.

Ο πρώην διεθνής αμυντικός, ο οποίος έχει περάσει από Βερόνα, Τζένοα, Νάπολι και Κότμπους μεταξύ άλλων, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, με νάρθηκα στο αριστερό χέρι, στην οποία μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε.

"Η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο. Οι σχέσεις μου με τους παίκτες είναι εξαιρετικές. Η προσωπική ζωή μου είναι άψογη, καθαρή. Θέλω μόνο να είμαι προπονητής. Θέλω να ζω με το ποδόσφαιρο και κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει αυτό", δήλωσε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Έναν μήνα νωρίτερα, ο άλλοτε διοικητικό ηγέτης του συλλόγου, Ζντράβκο Μάμιτς, ο οποίος δικάζεται για υποθέσεις διαφθοράς αυτήν την περίοδο, είχε πυροβοληθεί στο πόδι από αγνώστους στη Βοσνία. Ο Μάμιτς θεωρείται ο πιο ισχυρός ποδοσφαιρικός παράγοντας στην Κροατία και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από διάφορες σκοτεινές υποθέσεις που αφορούν τόσο τον σύλλογο, όσο και την εγχώρια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

"Δυστυχώς, πρόκειται απλώς για συνέχιση της εντελώς νομιμοποιημένης βίας ενάντια σε ανθρώπους του συλλόγου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ντίναμο, η οποία χαρακτηρίζει την επίθεση "δειλή" και καλεί τις αρχές "να αφυπνιστούν επιτέλους και να σταματήσουν να αγνοούν ό,τι συμβαίνει σχετικά με την Ντίναμο".

Ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Νταβόρ Μποζίνοβιτς, τόνισε ότι η αστυνομία "εργάζεται πυρετωδώς" για να εντοπίσει τους δράστες.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ