ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίσημο: Η Ατλέτικο Νασιονάλ ζητάει τη στέψη της Σαπεκοένσε

Επίσημο: Η Ατλέτικο Νασιονάλ ζητάει τη στέψη της Σαπεκοένσε

Η Ατλέτικο Νασιονάλ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει ότι ζήτησε από τη CONMEBOL να απονεμηθεί το τρόπαιο του Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε.

Με μία πράξη - επιτομή του μεγαλείου του αθλητισμού, η Ατλέτικο Νασιονάλ ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε επίσημα στην CONMEBOL την απονομή του τροπαίου του Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε, μετά από την αεροπορική τραγωδία που έπληξε τον βραζιλιάνικο σύλλογο.

Μία ημέρα πριν από τον πρώτο τελικό της διοργάνωσης, το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε συνετρίβη στην περιοχή Αντιόκια, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 22 παίκτες της ομάδας, ο προπονητής και αρκετά στελέχη της.

Από το πρωί της Τρίτης, άνθρωποι των Κολομβιανών ζητούν δημοσίως την απονομή του τροπαίου στη Σαπεκοένσε, χωρίς να διεξαχθούν οι δύο τελικοί, οι οποίοι αναβλήθηκαν επ' αόριστον από την ποδοσφαιρική συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής.

Ο αμυντικός της Ατλέτικο Νασιονάλ, Χιλμπέρτο Γκαρσία, ήταν μεταξύ αυτών που ζήτησαν αυτήν την εξέλιξη, παρότι ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία, ως ο πρώτος στη Νότια Αμερική που στην ίδια σεζόν έχει κατακτήσει εγχώριο νταμπλ, το Copa Libertadores και το Copa Sudamericana. "Θέλουμε να στεφθεί πρωταθλήτρια η Σαπεκοένσε. Περιμένουμε την απόφαση της CONMEBOL", δήλωσε.

"Ο πόνος κατακλύζει τις καρδιές μας και εισβάλλει στις σκέψεις μας στο πένθος. Ήταν άτυχες στιγμές, στις οποίες τρομάξαμε από τα νέα που δεν θέλαμε ποτέ να ακούσουμε. Το δυστύχημα των ποδοσφαιρικών αδερφών μας, Σαπεκοένσε, θα μας στιγματίσει για όλη μας τη ζωή και θα αφήσει ανεξίτιλο σημάδι στη Λατινική Αμερική και στον κόσμο του ποδοσφαίρου", αρχίζει η ανακοίνωση των πρωταθλητών Κολομβίας και Νότιας Αμερικής.

Ακολούθως, σημειώνει ότι "η Ατλέτικο Νασιονάλ ζητάει από την CONMEBOL να δώσει τον τίτλο του Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε ως τιμητικό βραβείο για την τεράστια απώλεια και στη μνήμη των θυμάτων του θανατηφόρου δυστυχήματος που στιγμάτισε το άθλημά μας. Για εμάς και για πάντα, η Σαπεκοένσε είναι οι νικητές του Copa Sudamericana 2016".

Η CONMEBOL συνεδριάζει στο Μοντεβιδέο την Τρίτη και όπως έγινε γνωστό σε δηλώσεις αξιοματούχων στην "GloboEsporte.com" της Βραζιλίας, δεν πρόκειται να ληφθεί σύντομα οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την έκβαση της διοργάνωσης.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας εισηγήθηκε στην CONMEBOL την απονομή του τροπαίου τόσο στην Σαπεκοένσε όσο και στην Ατλέτικο Νασιονάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

VIDEO: Χαμόγελα και χαρά πριν τη μοιραία πτήση
Ανατριχιαστικό: Οι τελευταίοι πανηγυρισμοί της Σαπεκοένσε
Αεροπορικές τραγωδίες: Όταν ο αθλητισμός βίωσε την κόλαση στον αέρα
Σαπεκοένσε: Αυτή είναι η ομάδα που επέβαινε στο μοιραίο αεροπλάνο
Τραγωδία: Συντριβή αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μέλη της Σαπεκοένσε
Το Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε με συναίνεση της Ατλέτικο Νασιονάλ!
Μοιρασιά του τροπαίου Copa Sudamericana ζητάει η ΠΟ Βραζιλίας
Τα μέτρα αλληλεγγύης για τη Σαπεκοένσε που ψήφισαν οι σύλλογοι της Βραζιλίας
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ