ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμιλιάνο Σάλα: Αυτό είναι το αεροσκάφος που αγνοείται

Εμιλιάνο Σάλα: Αυτό είναι το αεροσκάφος που αγνοείται

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα στο Κάρντιφ και εξασφανίστηκε από τα ραντάρ της Μάγχης ήταν ένα μικρό Piper PA-46 Malibu. Διαβάστε για το "ελαφρύ αθλητικό αεροσκάφος" και την ιστορία του.

Το βράδυ της Δευτέρας (22/1) εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ένα μικρό ελαφρύ αεροσκάφος, όταν πετούσε πάνω από τη Μάγχη με προορισμό την Ουαλία. Μέσα σε αυτό επιβιβαζόταν ο Εμιλιάνο Σάλα, ο επιθετικός που είχε πάρει μεταγραφή από τη Ναντ στην Κάρντιφ και "πετούσε" για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα.

Το αεροσκάφος ήταν ένα μικρό Piper PA-46 Malibu, το οποίο έφυγε από το αεροδρόμιο "Nantes Atlantique", αλλά καθώς βρισκόταν πάνω από το νησί Alderney, έχασε επαφή με τις αεροναυτικές αρχές και έκτοτε η τύχη του και ασφαλώς των επιβατών (του Σάλα, του πιλότου, ενδεχομένως και τρίτου προσώπου), αγνούνται.

Το Piper Malibu κατασκευάζεται από την Piper Aircraft, που έχει ως έδρα τη Φλόριντα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1927 από τους αδερφούς Clarence Gilbert Taylor και Gordon A. Taylor, στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Στο... πικ της ανάπτυξής της, κατασκευάστηκαν 65 μοντέλα, μικρά αεροπλάνα, τα περισσότερα με έλικες πρόωσης.

Εμιλιάνο Σάλα: Αυτό είναι το αεροσκάφος που αγνοείται

Το Malibu που μετέφερε τον Σάλα έχει χωρητικότητα πέντε θέσεων, πλην του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη, εξοπλισμένο με έναν μόνο κινητήρα. Το μήκος του είναι 8,8 μέτρα, με πτέρυγα 13,1 μέτρων και ύψος 3,4 μέτρα. Αυτός ο τύπος του αεροσκάφους μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα λειτουργίας τα 407 χιλιόμετρα την ώρα και να πετάξει σε ύψος 7620 μέτρων.

Το Piper PA-46 Malibu περιγράφεται ως "ελαφρύ αθλητικό αεροσκάφος" και η εναρκτήρια πτήση του πρωτότυπου PA-46 πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 1979, παρόλο που το αεροσκάφος τέθηκε σε λειτουργία το 1982.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εμιλιάνο Σάλα: Όταν ο Αστέρας κινήθηκε για τον Αργεντινό
Κυβερνήτης αεροσκαφών για Σάλα: "Απορώ ποιος επέτρεψε την απογείωση, είναι τρελό"
"Επίθεση" του Λίνεκερ στον Κριστιάνο για το post σε αεροσκάφος λόγω Σάλα
Εμιλιάνο Σάλα: Το σοκαριστικό - προφητικό μήνυμα πριν "πετάξει" (AUDIO)
Εμιλιάνο Σάλα: Σταμάτησαν οι έρευνες με τη δύση ηλίου, χιλιάδες Γάλλοι προσεύχονται στη Νάντη
Εμιλιάνο Σάλα: Το μήνυμα του Φελίπε Πάρντο για τον Αργεντινό
Εμιλιάνο Σάλα: Απαισιόδοξος ο επικεφαλής των ερευνών, δεν δίνει πιθανότητα επιβίωσης
Εμιλιάνο Σάλα: η καριέρα του παίκτη που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο που εξαφανίστηκε
Σε αεροπλάνο που αγνοείται το νέο απόκτημα της Κάρντιφ, Εμιλιάνο Σάλα!
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ