ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμάνουελ Εμενίκε: Βρήκε ομάδα μετά τον Ολυμπιακό

Εμάνουελ Εμενίκε: Βρήκε ομάδα μετά τον Ολυμπιακό

Στις 17 Ιουλίου 2018 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την αποχώρηση του Εμάνουελ Εμενίκε. Έκτοτε ο Νιγηριανός επιθετικός έμενε χωρίς ομάδα. Τη Δευτέρα (16/9) η Βέστερλο ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου φορ.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε στις 5 Ιουλίου 2017 τον Εμάνουελ Εμενίκε. Ο Νιγηριανός επιθετικός είχε έρθει στους "ερυθρόλευκους" ως ένα "βαρύ" όνομα με 37 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της πατρίδας του και θητεία μεταξύ άλλων σε Σπαρτάκ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε και Γουέστ Χαμ.

Περίπου ένα χρόνο μετά, στις 17 Ιουλίου 2018, η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ ανακοίνωσε την αποχώρηση του Αφρικανού, που δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν από αυτόν. Έκανε δύο συμμετοχές στα προκριματικά του Champions League, δύο στους ομίλους, δύο στο Κύπελλο και πέντε στο πρωτάθλημα. Σε έντεκα συμμετοχές, δηλαδή, τρία γκολ, όλα στο κύπελλο.

Από τότε που έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε, δεν είχε βρει ομάδα. Πέρασε ένας χρόνος και ένας μήνας για να υπογράψει σε νέο σύλλογο ο 32χρονος επιθετικός. Πρόκειται για τη Βέστερλο από το Βέλγιο, η οποία τη Δευτέρα (16/9) ανακοίνωσε την απόκτησή του. Η Βέστερλο συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία και ύστερα από έξι παιχνίδια βρίσκεται στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς, παρέα με τη Λέουβεν.

Ο Εμενίκε είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, με συμβόλαιο που ξεπερνούσε το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Χρήματα είχε πάρει και η Φενέρμπαχτσε για την πώληση του ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έλαβε 2,5 εκατ. ευρώ από τους "ερυθρόλευκους" για να παραχωρήσει τον Νιγηριανό σέντερ φορ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ