ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έλληνες του εξωτερικού: Το "θαύμα" του Χολέμπας και οι δύσκολες ώρες του Μήτρογλου

Έλληνες του εξωτερικού: Το "θαύμα" του Χολέμπας και οι δύσκολες ώρες του Μήτρογλου
JONATHAN BRADY/PA VIA AP

Ο Χοσέ Χολέμπας που στα 34 του χρόνια "βάζει τα γυαλιά" σε αρκετούς πιο έμπειρους συναδέλφους του στην Premier League, ο ακούραστος Σιόβας και ο Μήτρογλου που ζει δύσκολες στιγμές στην Μαρσέιγ της γκρίνιας και της εσωστρέφειας.Το Sport24.gr ακτινογραφεί τη δράση των Ελλήνων το Σαββατοκύριακο στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Πλούσια ήταν η δράση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το Σαββατοκύριακο που μας άφησε, με τους αρκετούς Έλληνες που παίζουν μπάλα εκτός των συνόρων μας να έχουν μπόλικη δουλειά με τις ομάδες τους σε Premier League, La Liga, Ligue 1, Primeira Liga, και όχι μόνο...

Πάμε να δούμε την παρουσία των εκπροσώπων μας στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε.

ΑΓΓΛΙΑ

Premier League

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ): Για πέμπτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος ο "Sokratis" όχι μόνο ήταν στο αρχικό σχήμα που εμπιστεύτηκε ο Ουνάι Έμερι αλλά έμενε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Κόντρα στην Γουέστ Χαμ ο 30χρονος μπακ κάλυψε τη θέση του κεντρικού στόπερ σε σύστημα με τριάδα στην άμυνα (έχοντας στα δεξιά του τον Μουστάφι και στα αριστερά του τον Κοσιελνί), σε ένα ματς όμως που όλη η αμυντική γραμμή των "κανονιέρηδων" αντιμετώπισε προβλήματα και το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν ηττημένοι με 1-0 από την έδρα της συμπολίτισσας.

Ντίνος Μαυροπάνος (Άρσεναλ): Έμεινε εκτός αποστολή ςτης Άρσεναλ για τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Βασικός για ένα ακόμα ματς της Γουότφορντ ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού (στο αρχικό σχήμα της ομάδας του στα 18 από τα 20 ματς που έχει βρεθεί φέτος στην αποστολή σε σύνολο 22 αγωνιστικών). Μάλιστα, στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας ήταν ο δημιουργός του γκολ της ισοφάρισης της ομάδας του και έφτασε έτσι στον μαγικό αριθμό "9" όσον αφορά σε γκολ και ασίστ για τις "σφήκες" τη φετινή σεζόν. Αναμφίβολα τιμητικό νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς πως αφήνει πίσω του παίκτες όπως οι Νταβίντ Σίλβα (8 γκολ και ασίστ), Βιλφρίντ Ζαχά (6), Άλβαρο Μοράτα (5) και Ντέλε Άλι (5).

Championship

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Έμεινε εκτός αποστολής της Μίντλεσμπρο στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπέρμιγχαμ, που βρήκε την "Μπόρο" να επικρατεί με 2-1 για την 27η αγωνιστική της Championship και να παραμένει σε τροχιά ανόδου (5η στη βαθμολογία).

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Έχει καπαρώσει τη φανέλα του βασικού και αυτό επιβεβαιώθηκε και στον αγώνα με την Χουέσκα, όπου ο άλλοτε μπακ των Πανιωνίου και Ολυμπιακού συμπλήρωσε 12 σερί 90λεπτα στο πρωτάθλημα για λογαριασμό της Λεγκανές. Αγωνίστηκε ως αριστερό στόπερ σε σύστημα με τριάδα στην άμυνα, με τον Σιόβα να δέχεται κίτρινη κάρτα στο 35' και να μένει στο χορτάρι μέχρι το φινάλε για να πανηγυρίσει το 1-0 της ομάδας του.

ΙΤΑΛΙΑ

Coppa Italia

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Έμεινε εκτός αποστολής της Ρόμα για τον αγώνα Κυπέλλου Ιταλίας με την Εντέλα το βράδυ της Δευτέρας (νίκησαν 4-0 οι "τζαλορόσι" και προκρίθηκαν στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν σε μονό ματς την Φιορεντίνα) καθώς δεν ήταν 100% έτοιμος μετά από πρόσφατο μικροτραυματισμό του.

Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι): Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στον αγώνα της Νάπολι με την Κάλιαρι στο "Σαν Πάολο" που βρήκε τους "παρτενοπέι" να επικρατούν 2-0 και να προκρίνονται στα προημιτελικά του Coppa Italia, όπου εκεί θα αντιμετωπίσουν σε νοκ-άουτ ματς την Μίλαν.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Ήταν στον πάγκο της Κάλιαρι στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αταλάντα για τους "16" του Κυπέλλου, που βρήκε τους Σαρδηνούς να γνωρίζουν την ήττα με 2-0 και να αποχαιρετούν το θεσμό.

ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1

Κώστας Μήτρογλου (Μαρσέιγ): Μετά από τρία συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος όπου πήρε λεπτά συμμετοχής (21 με την Ρεμς, 8 με την Ναντ, 45 με την Ανζέρ), στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μονακό για την 20η αγωνιστική της Ligue 1 δεν χρησιμοποιήθηκε, με τον Ρούντι Γκαρσία να τον αφήνει στον πάγκο όπως και τον έτερο καθαρόαιμο στράικερ Ζερμέν και να επιλέγει να παίξει με τον εξτρέμ Οκάμπος στην κορυφή της επίθεσης. Ούτε πάντως αυτό το "τρικ" έφτανε στην "Ολιμπίκ" για να πάρει τη νίκη καθώς έμεινε στο 1-1 με τους 19ους της βαθμολογίας Μονεγάσκους, με τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες της ομάδας να γίνονται δέκτες έντονων αποδοκιμασιών από τους οπαδούς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Υπερασπίστηκε την εστία της Μπενφίκα στην εκτός έδρας επικράτηση με 2-0 επί της Σάντα Κλάρα, με τον πρώην κίπερ του Παναθηναϊκού να έχει πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού, έχοντας αγωνιστεί βασικός και στα 17 ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι "αετοί της Λισσαβώνας" στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Για τέταρτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος ο διεθνής μέσος έμεινε στον πάγκο της Μπενφίκα. Μέχρι στιγμής μετράει μόλις δύο συμμετοχές (ολιγόλεπτες) στις 17 πρώτες αγωνιστικές της Primeira Liga.

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Βρέθηκε εκτός αποστολής της Μαρίτιμο στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Μποαβίστα που την ανέβασε στην 14η θέση και στο +4 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

ΚΥΠΡΟΣ

1η κατηγορία

Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια): Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το "τριφύλλι" μετά τη μεταγραφή του από την Χιμπέρνιαν, με τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού να μπαίνει αλλαγή στο 41' αντί του Ζίβεκ αλλά να μην καταφέρνει να χαμογελάσει στο φινάλε καθώς η Ομόνοια ηττήθηκε με 2-1.

Δημήτρης Κολοβός (Ομόνοια): Ο δανεικός από την Μέχελεν φορ πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής (21') με την Ομόνοια στο νικηφόρο 1-0 επί της ΑΕΚ στις 6 Ιανουαρίου ενώ την Κυριακή (13/1) μπήκε αλλαγή στο 65' αντί του Τζόρντι Γκόμες, στην ήττα της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Λουκάς Βύντρα (Ομόνοια) Μετά από εννέα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος που ήταν βασικός, ο Λουκάς Βύντρα δεν μπόρεσε να ενισχύσει την άμυνα της Ομόνοιας στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα όντας τιμωρημένος και η απουσία αυτή στοίχισε στους "πράσινους".

Πραξιτέλης Βούρος (ΑΠΟΕΛ): Βασικός κόντρα στην Ανόρθωση που βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να θριαμβεύει με 4-0 και να παραμένει στην κορυφή με +4 έναντι του Απόλλωνα, έγινε αλλαγή στο 88'.

Σάββας Γκέντσογλου: Έμεινε στον πάγκο των "κιτρινομπλέ" στο άνετο 4-0 επί του Απόλλωνα που τους διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Photo Credits: Jonathan Brady/PA via AP

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ